zondag 7 januari 2024

Nieuwe start…

 Mn laatste blogpost op dit blog was 2016.

Het is ondertussen 2024, er is veel veranderd en ook gelijk gebleven.

Naar nu blijkt is ADHD een constante factor binnen mijn gezin, waardoor onze gezamenlijke chaos (ook voor onszelf)  beter te verklaren is. 

We zijn als gezin ondertussen vele muziekinstrumenten rijker, waaronder een drumstel die in de serre opgesteld staat (ja echt 🤪). 

Dus het leuke hoekje in de serre is nu voor muziek bestemd, wat ook heel leuk is. Daardoor is het leuke hoekje verhuisd naar de zolder. En zijn de werkbank op zolder en aanverwante spullen grotendeels verhuisd naar de vernieuwde blokhut (bijna klaar) in de tuin. En is de zolder aan een opknapbeurt toe. Maar ik ga te snel wellicht, even een stapje terug…

Ons huis is een heerlijk thuis, na het opruimjaar van toen nog steeds wel enigszins opgeruimd, maar er beginnen weer doom-plekken te ontstaan. We hebben gewoon te veel spullen. 

Dus start ik een nieuw project waarmee ik afscheid wil nemen van (minimaal) 1000 items in 2023. Praktisch gezien betekent dat elke week in 2023 afscheid nemen van minimaal 20 items. 

En ik ben al begonnen, want deze week heb ik de voorraadlade en de koffie/theelade opgeruimd en ik heb ruim 20 artikelen weggedaan. De lades zijn weer lekker fris. De theedozen zijn aangevuld uit alle halve doosjes. Misschien vraag je je af, hoezo ‘theedozen’… Er is een metalen Blond-theedoos en een houten theedoos (gekregen voor een werkjubileum). Voorlopig houd ik beide nog in ere 🫖. De ene heeft zwarte thee als basis, de ander groene thee. 

Week 1: 20 stuks weggedaan uit de voorraad, koffie- en thee lade


Ik ben benieuwd, hoe ga jij om met opruimen? 

Fijne week en lieve groet,

Emilie