vrijdag 21 juni 2013

Een opgeruimd huis in 223 dagen....

Vandaag had ik een studiedag van mijn werk, waarbij er een inspirerende spreker was die het volgende vroeg: "Doe je dingen omdat je moet, of omdat je het graag doet?"

Daarover nadenkend heb ik de balans van mijn opruimproject opgemaakt.

Gisteren was dag 223 van de 365 en eigenlijk - op de schuur na - heb ik alle kasten en laatjes wel gehad, de chaos is binnen de perken te houden en het kost me steeds meer moeite om elke dag te bloggen. Want dat had ik mezelf voorgenomen: elke dag een stukje schrijven.

Maar..... ik merk dat ik niet elke dag wat te melden heb, niet elke dag iets extra's opruim en dat het een soort moeten is geworden....
Ondertussen schrijf ik wél elke dag met plezier voor mijn creatieve blog, want daar heb ik wél elke dag wat te melden over nieuwe projecten, 1hartperweek, post, inspiratie, HomeSweetHome en allerlei andere zaken.

Dus ik heb het volgende besloten: Ik blijf wel elke dag opruimen (natuurlijk) en zal ook de schuur gaan aanpakken dus ik maak het wel af, maar blog alleen nog maar via AtelierEem en zal daar dan ook over opruimen bloggen als dat zo uitkomt.  

Dus hierbij wil ik jullie bedanken voor het meelezen, meeleven, reageren en alle andere lieve reacties. Ik heb er een aantal (snailmail/pen)vriendinnen aan over gehouden en een opgeruimd huis in 223 dagen in plaats van 365. Dus ik ben tevreden!

Ik hoop natuurlijk dat de trouwe lezers van dit blog zullen meeverhuizen naar mijn andere blog en dat we elkaar daar weer zullen spreken.

Voor nu eindig ik met:
"Doe wat je het liefste doet met volle overgave!" 

Lieve groet, Emilie

donderdag 20 juni 2013

Dag 223 - opgeruimde keuken

Woensdag is 'bakkendag' bij ons. Gisteren de grijze bak, volgende week de groene en de papierbak op de laatste donderdag van de maand. 
En dus is woensdag 'prullenbak-leeg' dag, 'papier-weggooi' dag, 'naar-de-glasbak' dag én 'PlasticHero' verzameldag. 

Daar ruimt de keuken heerlijk van op!

dinsdag 18 juni 2013

Dag 222 - Genieten van mijn kinderen!

Gisteren was dochterlief jarig en is nu een grote meid van 9 jaar!

Dus alleen bezig geweest met ontbijtje op bed, zorgen dat ze de uitdeel-cupcakes heel over kreeg.

We aten pizza - op haar verzoek!

En zijn we naar het theater in Nieuwegein geweesr waar zoonlief zijn uitvoering van keyboardles had. 

Dus geen extra opruim klus :-)
Maar even lekker genieten van mijn heerlijke kinderen!

maandag 17 juni 2013

Dag 221 - Puinruimen..? Nee hoefde niet!

Gisteren ging alles super. T was gezellig!
De taart was gelukt en de kaarsjes bliezen goed uit...

We konden in de tuin borrelen en eten. Op een paar spettertjes na dan...
 
En na de koffie werd er afgewassen en de keuken opgeruimd. Super bedankt mam en Jelka!
Dus veel puinruimen was er niet bij. Behalve de vaatwasser leegmaken...
lief!

zondag 16 juni 2013

Dag 220 - Feest in huis

Vandaag vieren we vaderdag, de verjaardag van manlief (7 juni) en de verjaardag van dochterlief (18 juni wordt ze 9 jaar).

Voor vaderdag zijn er cadeautjes geknutseld, bloemen gekocht en ik heb nog een aardigheidje voor hem. Voor mijn eigen pappa had ik mooie pioenrozen gekocht en gisteren al gegeven. Helaas is de vader van manlief 2 jaar geleden overleden, maar hij is in onze gedachten.

De keuken is aan kant, de eettafel is opgeruimd, de slingers hangen, buiten staat de tafel met stoelen klaar (want we gaan t lekker buiten vieren), de feestjurk en cadeautjes voor dochterlief zijn ingepakt. Maar ze krijgt vandaag alleen de feestjurk ;-)

Daarnet nog een was gedraaid, de droger aangezet, dus zometeen kan er gestreken worden.
En ik heb de drie ontkiemde stokrozen geplant, hopelijk redden ze het.

Zometeen nog de wc's even schoonmaken, de prullebakken legen en dan gaan we beginnen aan de hapjes. Valt allemaal mee deze keer, had geen zin om de hele dag in de keuken te staan. Dus we eten stokbrood met salades. Ik maak wat mozzerella/tomaat/basilicum spiesjes, kook nog wat eieren voor bij de salades ...
De taarten bakte ik gisteren samen met dochterlief, die moeten alleen  nog opgemaakt worden.

Dus eigenlijk wordt het een lekkere relaxte dag, met een paar gasten, we zijn met een klein gezelschap (ca 20p) dus dat is te overzien. We gaan vandaag vooral genieten!

Fijne zondag!