zaterdag 17 november 2012

Dag 9 - eettafel

Vandaag ga ik samen met een vriendin een Sieradenworkshop doen in Amsterdam. Dit is nog een cadeautje voor mijn verjaardag. Dan gaan we samen eten en daarna ga ik naar de opening van de PAN in de RAI Amsterdam.
Dus wanneer heb ik tijd om op te ruimen...? Ik denk dat het bij de keuken blijft, maar dat is dagelijkse koek :-)

Onder het mom van "mis ik een dag dat zou zonde zijn!" heb ik gisteren 'in het vooruit' opgeruimd en wel, de eettafel. Want dat is een verzamelplaats van spullen die heel ergens anders horen, zoals stapels met post, folders, 'daar moet ik nog iets mee'-papieren, kinderspeelgoed, de Sint spullen waar mee gespeeld is, de kranten van de afgelopen dagen, etc.

Nu is de eettafel weer waar hij voor bedoelt is, we kunnen er aan eten. 's Avonds een kaarsje aan, glas wijn of water erbij en dan lekker genieten van elkaars aanwezigheid... Bink en Suzy komen ook even kijken...
Heerlijk!!


vrijdag 16 november 2012

Dag 8 - badkamer kastje

En dat nu een grotere uitdaging dan de inhoud van mn tas....

Het kastje in de badkamer.

Badkamer kastje: voor

Alle hotel-zeepjes, geurtjes, badspul en andere badkamer zaken verzamelen zich in dit kastje. Ik besluit per plank te werken en alles er uit te halen....
 
Alles wat stuk, oud, vergaan of over datum is (kan dat bij badspullen?? ja dat kan ;-)) gaat te prullenbak in.

Uiteindelijk is de prullenbak vol en het kastje een stuk leger..
Verzameling hotelzeepjes - veel herinneringen!Maar de verzameling hotel-zeepjes kan ik niet zomaar wegdoen, elk zeepje heeft zijn verhaal, vakantie herinnering of uitje. Dus in een handig tasje hou ik ze bij elkaar...
En zie hier het resultaat.

Badkamer kastje: na
De bovenste plank is voorraad van badspul, douchegel en shampoo, ook de kleine flesjes en tubetjes uit hotels mogen blijven. Dit zijn mooie portieverpakkingen en dat vinden de kinderen erg leuk!

De middelste plank is van manlief voor zijn verzameling aftershave, luchtjes en andere lekkere dingen. Ben jaloers.. wat heeft hij veel!
De onderste plank is van mij, hier staan mijn geurtjes. De kleine flesjes is een verzameling geurtjes van Dali, gekregen van manlief.
Maar niet alles staat hier, Flower van Kenzo staat op de slaapkamer, samen met mijn huidige favoriet: Life van Esprit.donderdag 15 november 2012

Dag 7 - Tas

Ja ,wat zit er eigenlijk allemaal in mijn handtas..?
Het is een lekker lichte tas, gekocht dit voorjaar in Barcelona op vakantie met mijn lief. Dus ik gebruik hem met veel plezier, maar het is een verzamel'bak' van van alles en nog wat..
Vandaag valt het eigenlijk wel mee: Een plu, een portemonnee, flesje water, Deo, zakmes, oortjes voor iPhone, iPhone, rabobank betaalkastje, cadeaukaart van dochterlief, 2 usb sticks, 4 pennen - waarvan 1 kapot, spaarkaarten, gogo's voor de kleinzoon van een vriendin, labello, toegangspasje van m'n werk, vingerhaak werkje van zoonlief (mag het even in je tas mamma?), tandpasta en tandenborstel, 2x lippenstift van dochterlief (bewaar jij ze even voor me mamma?), boek voor in het OV, en lege snoeppapiertjes, bonnetjes, oud boodschappenlijstje en verschillende propjes.... 

Dus alle troepjes + de kapotte pen ertussen uit gevist en weggegooid, de lippenstiftjes in de la van mijn dochter gedaan, de cadeau/spaarkaart opgeruimd. En eigenlijk... de rest weer terug gedaan in de betreffende vakjes.

Het boek heb ik onlangs verkregen via de
Boekspot locatie in Theater aan de Slinger in Houten. Erg leuk initiatief, ik ga als ik dit boek uit heb het boek terug brengen samen met boeken van mezelf. Sticker erop (zijn op locatie), in de boekenkast zetten en iemand anders wordt daar weer blij van.

Dit is een ander principe dan
Bookcrossing, want daarbij registreer je het boek en laat je een boek 'in het wild' vrij. Dat ga ik binnenkort ook maar eens uitproberen. Ik heb nog steeds boeken genoeg thuis...

woensdag 14 november 2012

Dag 6 - spullen naar goed doel / stort

Afgelopen weekend kwam er bij de folders een plastic zak met verzoek tot donatie voor het goede doel binnen. Daar was ik blij mee!
Want er waren veel dingen om in de zak te stoppen: 2x een leeuwenrugzak, een winterjas, 2 spijkerbroeken, een t-shirt, 2 hempjes en 1 rok.

Daarna de keuken aangepakt, het oud papier wacht tot morgen want dan haalt school het voor de laatste keer op. We krijgen namelijk als proef van het RMN een grijze bak met blauwe deksel voor papier! Heerlijk, dan staat het niet meer in de keuken (hoop ik ;-))

Dan het verzamelde glaswerk (sauspotten / flessen) schoongemaakt, doppen en deksels eraf. Dit brengen de kinderen straks naar de glasbak.

De lege flessen leveren ze straks in bij de winkel.

De plastic-verzamelzak gaat naar de plaatselijke stort en de vuilniszak in de grijze container.
Nu de spullen uit de schuur er nog bij verzamelen in de auto - nog een plastic verzamelzak, oude houten kapstok, kattenkrabpaal waar alleen de onderkant nog van over is, kapotte printer en een kapotte laptop. naar de kringloop gaan een oude lantaarn, fietsmand waar ik niet mee kan fietsen, zak met ballenbak-ballen (hoe lang die er al hangen? mmm, 6 jaar, ongebruikt...want de bijbehorende opblaas ballenbak is toen overleden... ) en de roze auto (zie post van maandag jl)
Zojuist bij de kringloop en vuilstort geweest - heerlijk! Dat ruimt op!

dinsdag 13 november 2012

Dag 5 - Veel boeken? Hoe bedoel je...


Wat verzamel je toch een hoop spullen om je heen....
En ik heb dan nog een extra tic en dat zijn boeken. Allerhande boeken, van series (Terry Pratchett) tot boeken over katten. Maar ook studieboeken, een verzameling kunstboeken en tijdschriften, zo lees ik graag de Flow (vanaf het allereerste moment!), Margriet Balance, bladen van goede doelen (Vogelbescherming, WNF etc.) Mijn zoon heeft NG junior, dochter de Tina en gezamenlijk de Donald Duck.... Dat is heeeel veel papier!

Nou heb ik via Bol.com al wel een groot gedeelte van de boekenverzameling verkocht, maar er blijven altijd boeken over waar ik niet zoveel meer mee doe. Zeker in de boekenkast op de slaapkamer. Dus... gisteravond voor ik naar bed ging nog maar even een opruim sessie gestart!
Eerst het tafeltje wat al maanden volstaat met flows/donald ducks/boeken leeggemaakt en netjes opgeruimd naar de betreffende plaatsen.
Daarna kon ik eindelijk een actie doen die ik al een tijdje in mijn hoofd had. Want naast mijn bed is onder het raam ruimte voor opslag :-) En deze was volgezet met allerlei tassen (zwemtassen/hardlooptas/tassen met sjaals/handschoenen etc.). 
De sporttas is opgeruimd, zwemtas op z'n plekje gezet en de overige tassen verhuisd naar het tafeltje - want dat was nu leeg en ik wou gaan slapen. Dus.... de rand naast mijn bed is leeg, maar vanavond de verzameling tassen aanpakken.

Een aantal boeken heb ik vanmorgen op Facebook Ik geef weg pagina gezet. En nu al reacties gekregen! Leuk toch om iemand anders er blij mee te kunnen maken!

maandag 12 november 2012

Dag 4 - aanrecht ellende


De post, laarzen die met bescherming gespoten moeten worden, inhoud van m'n tas als ik wissel van tas...
Ons aanrecht is een verzamelplek voor allerhande spullen.

Maar ik kijk naar rechts en zie daar het hoekje van gister en dan word ik vrolijk want het ziet er gezellig uit met de lamp!
En nu, opruimen dat aanrecht!

En zie hier het resultaat:

Bijkomend voordeel: Onze katten kunnen weer lekker naar buiten kijken!

zondag 11 november 2012

Dag 3 - opgeruimd hoekje 2

Gisteren een start gemaakt en vandaag afgemaakt.
1 doos met pianomuziek gaat naar boven. De andere blijft.
De staande lamp is al bijna 20 jaar bij me, met verschillende lampenkappen, dat dan weer wel. dit is een vrij neutrale... Hij stond nu 'in opslag' bij dochterlief op de kamer. Nu dus toch weer een plekje beneden.
Dat is voor zoonlief en mijzelf handig bij het keyboard spelen. Hij oefent meestal 's ochtends vroeg, vandaar de koptelefoon...