vrijdag 11 januari 2013

Dag 65 - buffetkast en wijnvoorraad...

Zoals beloofd verder met de buffetkast.
Omdat ik alle boeken bovenin wil hebben en het glaswerk beneden moet ik schuiven met de spullen.

De bovenste plank:
Van de Flow blijft de verzamelband van 2012 nog even staan, dat is zo lekker kleurrijk! De nieuwe is in bestelling. De DonaldDuck verzamelbanden van 2012 mogen ook nog even blijven tot de verzamelbanden van 2013 binnen zijn (zijn besteld). De leesboeken bij elkaar  en dan alle boeken over Escher, Hundertwasser en Gaudí, ze staan nu gebroederlijk bij elkaar.

De middelste plank:
Allerlei verzamelde snuisterijen, gebruiksvoorwerpen, beeldende kunst en toegepaste kunst. Maar vanaf nu zijn alle oorbellen en kettingen van dochterlief verhuisd naar haar kamer...

De onderste plank:
Glaswerk en flessen drank. 't is wel vol met al die flessen.... Wie komt - in het kader van dit opruimproject - de voorraad witte wijn, saké en cider helpen verkleinen? Gezellig!!
Zo was het:

Zo is het nu aan de rechterkant, er is nog plek voor boeken boven in....

Zo is het nu aan de linkerkant van de kast.
Ik ben nog niet helemaal content, maar dat komt op een ander moment.

Dag 64 - bovenste plank buffetkast (linkerkant)

Vandaag weer een drukke dag, de kinderen blijven over en manlief en ik werken beide. Hij vangt de kinderen op na school en ik ga vanuit m'n werk met een vriendin eten en naar de film.
Dus weer een dag waarin maar tijd is voor een klein klusje... Deze keer de boeken links bovenin in de buffetkast. Als ik boeken weg berg, zet ik ze er gewoon bij, zonder te kijken of het de juiste plek is en of ik ze wel ga lezen...

De kinderboeken gaan eruit. Die kunnen naar hun kamer toe. De rest zet ik op grootte en wacht tot ik tijd heb om ze te lezen. Eerst Snuff van Terry Pratchett uitlezen, daarna is 'komt een vrouw bij de dokter' of 'de Gaudi sleutel' aan de beurt. De kruik uit de Provence doet dienst als boekensteun... En dan ziet het er zo uit.

De volgende keer zijn de midden en onderste plank aan de beurt... Ik zal alvast nadenken over een plekje voor de Donald Duck verzamelbanden.... Want dit neemt nu wel heel erg veel plek in... Hmm, rechts bovenin staan de boeken over Escher, dus ik denk dat de hele bovenste plank voor boeken wordt, het glaswerk wat daar nu staat kan naar de onderste plank en het Blond servies en beeldjes en andere toon - kunst op de middelste plank. Helaas zijn de kittens nog niet erg voorzichtig dus op het randje van de buffetkast neerzetten is voor beeldjes té spannend. Er is er al een gesneuveld...

Ik doe gauw de glazen kastdeuren dicht, want de katten zitten er al weer bijna in...

Zojuist bij de nieuwe locatie van Boekspot in Nieuwegein mijn geleende Boekspot-boek ingeleverd (varkens in het paleis van Tessa de Loo) en een nieuwe meegenomen (Maigrait). Handig dat dit nu gewoon bij mij in de wijk zit!
Tot morgen!

donderdag 10 januari 2013

Dag 63 - waar is de kalk...?

De badkamer blijft een aandachtspunt, handdoeken worden wel opgeruimd, maar niet altijd... Badspeeltjes hebben een eigen mand, maar eindigen daar niet altijd... De wasbak schoonmaken na gebruik, tja, niet altijd...
Maar daar is geen tijd voor vanmorgen, want ik ga zo werken en meteen daarna naar de nieuwjaarsbijeenkomst + eten erna met collega's...

Maar wél tijd om de douchekop te ontkalken, want daar heb ik alleen een bakje en HG ontkalker voor nodig. En dan moet het een half uur staan. Dat kan wel. 
En na dat halve uur even (met keukenhandschoen die ik voor het toilet gebruik :-) ) en een sponsje de douchekop afnemen.

Daarna de kranen met restant ontkalker en de rest in de wc. 't frist er helemaal van op! En wat glimt die kraan weer mooi!

En daarna heb ik ook nog even een rondje beneden gedaan, want ivm het uitje komt de oppas vandaag. Dan vind ik het wel prettig als het huis er een beetje netjes bij staat. Nou had ik gisteren al opgeruimd, ivm mijn vader die kwam oppassen, dus het viel mee.
En de normale kleefplekken kleven een stuk minder de laatste tijd, dus het was in een half uurtje gepiept en ik heb écht het halletje, achter de deur, instrumenten-plek, randje van de buffetkast, kattenspeelgoed, achterkamer (nieuw hoekje natuurlijk super netjes hihi), de eettafel, de salontafel, tafeltje achter de bank én de wc gecheckt.
De keuken duurde iets langer, omdat ik al eten had voorbereid (rijst met chinese kool/pangasius filet) en dat moest nog in een bakje om vanavond te kunnen opwarmen, de kookspullen opgeruimd en een briefje voor de oppas geschreven. Maar al met al dus een half uur. FIJN!!

woensdag 9 januari 2013

Dag 62 - Andere inrichting woonkamer

Net de resterende kerstspullen - op de krans na - weer naar zolder verhuisd naar de logeerkamer (manlief zorgt dat het op de vliering terecht komt..), is er weer ruimte voor de kunst gemaakt door kunstenaars, de kinderen, mijzelf en mijn moeder. Deze laatste is de enige officiële kunstenares in de familie: Joke Koenen (klik). Ze schildert prachtig, vooral van de portretten en de wilde dieren ben ik fan.
Ik heb vroeger zelf ook altijd getekend, geschilderd. Heb kunstgeschiedenis gestudeerd (via Algemene Letteren als studierichting), maar nu komt het er niet van.
Dus... Later, als ik groot ben, ga ik ook weer schilderen.
Maar nu moet er eerst opgeruimd worden ;-) Dus aan de slag met.. de woonkamer.  Ja, alles komt weer op hun plek. De schilderijen op het juiste haakje, het glaswerk weer terug op het salontafeltje. Ja, zo lijkt het er weer op.


En toen dacht ik, ik ga door en voer het plan voor de achterkamer uit! De spullen van de witte tafels af op de eettafel:
De tafels uit elkaar schroeven en de vloer schoonmaken:

Het plafond met de plumeau van spinnenwebben ontdaan, kinderkratjes vol playmobil en ministeck naar boven gebracht en een van de stoeltjes en het tafeltje van de slaapkamer hierheen. Leuke kaarsen en een hyacinten erbij, niks meer aan doen ;-)
De katten hebben het al goedgekeurd ;-) wat kunnen die toch genieten van opruimen, daarna kunnen ze meestal lekker slapen op de nieuwe schone en opgeruimde plek!

Dan iets anders.
Ik ben groot fan van de (helaas overleden) kunstenaar Hundertwasser en ik kreeg viavia door dat er nog tot 13 januari as een tentoonstelling van zijn werk is vlakbij 's Hertogenbosch. En daar ga ik met mijn moeder nú naar toe.
Tot morgen!dinsdag 8 januari 2013

Dag 61 - op de keukenkast

Vanmorgen dacht ik, wat is er nou toch op de bovenkant van het keukenkastje aan de hand... Er werd gekrabbeld en gemiauwd...
Bink dacht: "De baasjes zijn zo aan het opruimen, ik help ook wel even mee..." hihi


Maar het mág natuurlijk niet, want het risico is groot dat hij de antieke laatjeskast er vanaf stoot! Dus manlief heeft het kastje meer de hoek in geschoven. Toen dacht Bink, ik ga aan de overkant neuzen op de kast en dat mocht óók al niet... miaow, toe nou....
Dan het volgende. Ik hou van films, heb ondertussen een hele verzameling bij elkaar gespaard. En gisteren kwam daar weer een film bij, namelijk The King's Speech.
Ben erg benieuwd, ik heb er al veel goeds over gehoord.
Om ervoor te zorgen dat de kast niet 'overloopt' ben ik actief op mailmydisc.com (klik) voor het ruilen van dvd's en cd's. De kosten zijn dan 1 euro per film. Het werkt op puntenbasis, als jij ruilt ontvang je punten. Van die punten ontvang je dan weer films.
Dit is erg leuk en het ruilen gaat enorm goed. De kinderen zijn er ook erg blij mee, want ondertussen hebben we bijna de hele collectie Walt Disney compleet.... maar die houden we!
maandag 7 januari 2013

Dag 60 - jammer, de kerstvakantie is voorbij...

Vanmorgen de was in de droger gedaan, een aantal kerst-dozen waar alles in moet naar beneden gehaald en daarna de kerstboom leeggehaald. 

Ik dacht manlief gaat vandaag verder om alles weer 'normaal' te krijgen: verlichting uit de kerstboom, kerstboom naar buiten, alle stickers van de ramen af terug in de verpakking, de staande lamp weer terug bij de bank, de schilderijen weer aan de muur.
Maar manlief had hele andere nuttige dingen gedaan, jassen naar reparateur, gevoerde laarzen gekocht, boodschappen gedaan, gekookt.

Dus toen ik thuis kwam begonnen met de stickers van de ramen te halen. En een kandelaar uit elkaar gehaald en opgeruimd. Hij gaat morgen verder! Boom leeg en naar buiten, dan kan hij mee met de 'groene bak' ophaal dag.

Misschien ook wel met een verandering in de inrichting, want we hebben besproken de witte tafels uit de achterkamer te halen en daar de stoeltjes  + het tafeltje van de slaapkamer neer te zetten.
Dit schept ruimte in de slaapkamer en zal gezellig staan beneden in de achterkamer. Hopelijk lukt het om dit vandaag te doen, anders wordt het woensdag. Dan kunnen meteen de kleine schilderijtjes en tekeningen die wachten op 'tonen' rechts op de muur komen.

zondag 6 januari 2013

Dag 59 - voorraadkast

Wat een gekke zwarte korrels liggen hier.... Dat bleek uit het vogelvoer te zijn gekomen. In het voer zat blijkbaar iets wat 'uit' is gekomen. Jakkes!!
Dus de kast leeggemaakt, schoongemaakt en weer ingericht.

Was niet helemaal de planning, maar het ruimt wel lekker op ;-)

En de twee krukjes waren weer volgebouwd.


Oké... de rapporten moeten mee naar school, de boeken zijn opgeruimd, de fotomapjes ook en het ziet er weer beter uit.