donderdag 10 januari 2013

Dag 63 - waar is de kalk...?

De badkamer blijft een aandachtspunt, handdoeken worden wel opgeruimd, maar niet altijd... Badspeeltjes hebben een eigen mand, maar eindigen daar niet altijd... De wasbak schoonmaken na gebruik, tja, niet altijd...
Maar daar is geen tijd voor vanmorgen, want ik ga zo werken en meteen daarna naar de nieuwjaarsbijeenkomst + eten erna met collega's...

Maar wél tijd om de douchekop te ontkalken, want daar heb ik alleen een bakje en HG ontkalker voor nodig. En dan moet het een half uur staan. Dat kan wel. 
En na dat halve uur even (met keukenhandschoen die ik voor het toilet gebruik :-) ) en een sponsje de douchekop afnemen.

Daarna de kranen met restant ontkalker en de rest in de wc. 't frist er helemaal van op! En wat glimt die kraan weer mooi!

En daarna heb ik ook nog even een rondje beneden gedaan, want ivm het uitje komt de oppas vandaag. Dan vind ik het wel prettig als het huis er een beetje netjes bij staat. Nou had ik gisteren al opgeruimd, ivm mijn vader die kwam oppassen, dus het viel mee.
En de normale kleefplekken kleven een stuk minder de laatste tijd, dus het was in een half uurtje gepiept en ik heb écht het halletje, achter de deur, instrumenten-plek, randje van de buffetkast, kattenspeelgoed, achterkamer (nieuw hoekje natuurlijk super netjes hihi), de eettafel, de salontafel, tafeltje achter de bank én de wc gecheckt.
De keuken duurde iets langer, omdat ik al eten had voorbereid (rijst met chinese kool/pangasius filet) en dat moest nog in een bakje om vanavond te kunnen opwarmen, de kookspullen opgeruimd en een briefje voor de oppas geschreven. Maar al met al dus een half uur. FIJN!!

1 opmerking:

  1. Ik maak de douchekop altijd schoon met schoonmaakazijn. Lekker goedkoop en hoef je ook niets te doen. Een uurtje ff in een bakje met schoonmaakazijn even afspoelen met water en klaar. (Als je douchekop ernstige kalkaanslag heeft dan kun je hem gewoon langer in leggen zelf gewoon een hele nacht ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn blog!