zaterdag 5 januari 2013

Dag 58 - yes, weer een plank van de kledingkast opgeruimd!

Het irriteerde me al een tijdje dat de bovenste plank van de kledingkast zó vol zat.... Met in de loop der tijd verzamelde slopen, hoeslakens, dekbedovertrekken en dan voor zomer en winter, dikke en dunne hoeslakens, enkele kussenhoezen, maar ook de oude set kussenhoezen van de kussens van de bank (zwaar versleten..), van alles was er ingeschoven.
We hebben 1 x een 2persoons set voor de logeerkamer en zelf gebruiken we eigenlijk maar 4 tweepersoons sets (2 in de winter, 2 in de zomer - waarvan er eentje z'n langste tijd gehad heeft).


Vandaag met manlief samen alles eruit gehaald, plank schoon gemaakt en de spullen uitgezocht.

Jeetje wat hebben we veel, 4 hoeslakens voor ons oude tweepersoons matras (hebben we al twee jaar niet meer), 5 sets die in meer en mindere mate compleet waren en álle hoeslakens lagen bij ons in de kast. De hoeslakens heb ik verdeeld over de logeerkamer, kamer zoonlief, kamer dochterlief en onze kamer. Dat scheelt!
Verder hebben we 1 kapotte set weggedaan, 1 oude set + de tweepersoons hoeslakens voor de Kringloop bestemd en besloten dat we 3 sets wilden houden. 1 set zit in de was, 1 set in de kast (zomerset) en met 1 set het bed opgemaakt.
Wat een fijne schone, opgeruimde, maar wel erg lege plank...

Nu kan de schuifdeur van de kast er weer makkelijk langs!

vrijdag 4 januari 2013

Dag 57 - mozaïek dienblad

Vandaag heb ik niet zoveel tijd voor opruimen (werken en aansluitend eten en naar de film in Utrecht), maar dit plekje wil ik graag aanpakken voor ik weg ga.
Bij mijn vrijgezellen uitje (bijna 11,5 jaar geleden) hebben we een dienblad gemozaiekt op Keith Haring manier. Dit dienblad op onderstel staat naast de bank. Alleen wordt het altijd volgebouwd met allerlei zaken....

En zo ziet het dienblad er uit zonder alle spullen erop. Het zijn manlief en ik, met onze 3 dieren die ondertussen helaas allemaal zijn overleden, Bram (kater), Beau (boxer) en Pica (poes).


De lamp gaat weer terug en verder blijft het leeg! Nou ja leeg..., ruimte voor Bink is er altijd natuurlijk ;-)In welke landen werd mijn blog in 2012 gelezen?

In november 2012 ben ik dit blog gestart en had eigenlijk helemaal niet verwacht dat het gelezen zou worden. 't was meer voor mezelf een stok achter de deur om elke dag iets extra's op te ruimen.
Bloggen vind ik erg leuk, want ik hou van schrijven, mag vertellen over wat ik meemaak, krijg leuke reacties en als bonus: mijn huis ruimt er lekker van op.

En wat ik nou zo ontzettend leuk vind, is dat mijn blog ook gelezen wordt buiten Nederland en België. Want wat schetste mijn verbazing, zelfs in de Verenigde Staten, Canada, Autralië en Rusland is het gelezen.

Op deze wereldkaart is te zien waar in de wereld het blog gelezen werd in 2012:

Grafiek van populairste landen onder kijkers van de blog
 
2597x in Nederland
  203x in de Verenigde Staten
   161x in België
  105x in Duitsland
    41x in Brazilië
   34x in Rusland
  20x in Israël
    14x in Griekenland
    13x in Australië
      7x in Canada
      1x in Ierland
      1x in Letland
donderdag 3 januari 2013

Dag 56 - plakboek of administratie....

Vandaag mijn eerste werkdag van het jaar 2013... Vanmorgen was het zeer vroeg dag (5.30u) en had ik voor mijn werk geen zin/tijd om op te ruimen. De katten hebben eten gekregen en de kattenbak is schoongemaakt, dat was het dan.
De hele dag gewerkt, de kinderen uit de BSO gehaald, spruitjes, aardappelen en speklap klaargemaakt (klik op Eten met Emilie) en gegeten. De kinderen naar bed en dan is het 20.30u.
Wat ga ik nu nog opruimen? De administratie of verder met een plakboek?
Laat ik maar verder gaan met de administratie opbergen - dan beginnen we het jaar lekker opgeruimd!
En dan meteen de ordners goed wegbergen in de 'cadeautjeskast' op de bovenste plank. Want daar staan al de ordners met handleidingen/garantiebewijzen van apparatuur.
Mmm, meteen maar even doorlopen of we alles nog wel hebben....

Zo, we zijn weer helemaal bij!
Ik zie alleen dat het behang afbladderd en de binnenkant van de kast dus een make over nodig heeft (niet weer behang..) Iemand een leuk idee?


woensdag 2 januari 2013

Dag 55 - opruimen gereedschap

Vandaag begonnen met een lege grijze bak (werd vandaag geleegd) - die nu al weer half vol is want ik heb alle prullenbakken leeggemaakt en schoongemaakt.
Daarna had ik een afspraak bij de schoonheidsspecialiste. Heerlijk ontspannen met een gezichtsbehandeling.

Ondertussen was manlief aangestoken door het opruimvirus en heeft zijn schoenen in de gang opgeruimd, de meterkast plank met gereedschap én op zolder de werkbank opgeruimd!
dinsdag 1 januari 2013

Dag 54 - wat brengt deze nieuwjaarsdag?

Op deze nieuwjaarsdag voelt het een beetje wazig - te weinig geslapen, na een zeer gezellige avond - dus of ik aan opruimactie toe kom weet ik nog niet...
Een beetje tegen wil en dank toch opgeruimd:
de printer z'n wifi werkt niet en om daar bij te kunnen moest de onderkant van mijn computerkast opgeruimd worden.
Helaas is het wifi probleem nog niet opgelost...

De verzameling plastic tassen - hergebruik en wegwerp - samen met manlief opgeruimd. Nu kan de kast weer beter dicht :-)

De eettafel is opgeruimd, want we kregen bezoek die bleven eten.

De witte speeltafel is opgeruimd - door de kinderen!


2 dozen met kleding van mij van vroeger die nu voor dochterlief zijn uit de woonkamer naar boven gebracht - door dochterlief.

Laptoptas van de kinderen opgeruimd - kapotte toetsenbord weggegooid.

De keuken opgeruimd - alleen de stapel papieren moet nog... En dat is nú gebeurd!

Zo gaan we 'opgeruimd' aan 2013 beginnen!

maandag 31 december 2012

Dag 53 - oliebollen en appelflappen

Vandaag was de klus de frituurpan schoonmaken, die we alleen gebruiken voor oliebollen en appelflappen gebruiken. De pan uit de schuur gehaald en begonnen met de buitenkant.
De binnenkant is verwijderbaar dus die heb ik los schoongemaakt, nadat manlief de oude olie eruit had gehaald.
Ondertussen stond de oliebollenbeslag te rijzen, maar daar had niemand aandacht voor... En dus zag het er zo uit....

Maar alles is goed gekomen.
De oliebollen zijn weer prachtig geworden!

Bedankt voor het meelezen met mijn opruim activiteiten en de reacties die achtergelaten worden.
Ik heb op aanraden mijn kookblog naam vastgelegd, het is geworden Eten van Emilie en er staan ook al 2 recepten op (Pilav en appelflappen).

Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling en een fantastisch 2013!
zondag 30 december 2012

Dag 52 - administratie...

Ik had me zó voorgenomen de administratie bij te houden. Een mooi systeem bedacht van 3 ordners (actie, lezen, archiveren).
Toen alles archiveren werd, heb ik dat uitgezocht maar niet in de ordners gedaan, er kwam iets tussen... Dat was ca 3 maanden geleden en nu pak ik dat weer op, maar de papieren zijn de latste tijd gewoon in m'n buro gelegd en niet volgens mijn systeem...
Wat een puinhoop!
Na een uur hou ik het voor gezien, met nog maar 1 stapel over. Morgen weer een dag!

Nu ga ik eerst 2 glutenvrije appelbeignets maken voor dochterlief voor bij de BSO morgen. Ze kan daar dan wel meehelpen de appelbeignets te maken, maar mag ze niet eten. En zo heeft zij er dan ook een... De tweede is voor nu, we maken er ook 3 mét gluten voor bij de thee zometeen. Lekker!!