zaterdag 26 januari 2013

dag 79 - voorbereidingen voor jaarplakboek 2008

En dan weer verder met de plakboeken. Ik heb al veel materiaal uitgezocht, maar er is nog 1 laatste tasje dat ik door moet werken, voordat ik het plakboek over 2008 ook echt kan gaan inplakken.
Dus dat ga ik vandaag doen!

Kratje met de enveloppen erbij gepakt, die ik al heb aangemaakt en gevuld. En alles wat ik tegenkom voor andere maanden/jaren stop ik meteen in de doorvoor bestemde envelop. Dan gaan de spullen niet te vaak door mijn handen heen. Hé, nou heb ik nóg een kratje nodig, want de enveloppen passen niet meer hihi
Dus het is bittere noodzaak geworden om het plakboek van 2008 te gaan maken, dan wordt de extra krat weer overbodig en uiteindelijk komt deze krat helemaal leeg. Tenminste als ik de andere 4 plakboeken gemaakt heb. Dan is het plan om het bij te houden namelijk, maar ik moet dan alleen nog even zien hoe dat praktisch aan te vliegen... elke 2e zondag van de maand 1 maand terug inplakken ofzoiets...

vrijdag 25 januari 2013

Dag 78 - Kaartenlade...

Omdat ik voor postcrossing een aantal kaarten wou versturen,
trok ik deze lade open... Daar vind ik dus helemaal niets in!!


Alles eruit gehaald... Jeetje wat veel spullen.
Maar gelukkig is het niet allemaal voor kaarten schrijven,
dus er kunnen een aantal zaken weg en verhuizen.


Wat is het toch een mooi postzegeldoosje!

Deze super kaart moet nog even wachten
tot manlief jarig is.
Die hebben de kinderen en ik vorig jaar juli
in Frankrijk gekocht
 voor zijn verjaardag alvast
in juni...


Nu nog een oplossing voor alle losse kaartjes (bieb, OV, etc.).
Ja daar zie ik wat, ik gebruik mooie witte doosje
van j'adore geurkaarsen van Dior
(+Jelka Brugman nog bedankt voor 't cadeau!).
Daar passen ze allemaal in
en zo liggen ze niet altijd los in de lade!

Als alle kaarten die ik wou schrijven af zijn,
in totaal 8 stuks,
niet allemaal voor postcrossing hoor,
ruim ik alle spullen weer in de lade.
Ziet er een stuk beter uit!
 
Wil je graag een kaartje ontvangen?
Klik hieronder op mijn naam, dan op Over en
mail me even je adres!


donderdag 24 januari 2013

Dag 77 - verkleedkist

Omdat de badkamer klaar is, verschuift de aandacht naar een van de kinderkamers. eerst dus de bovenkant van de kast van zoonlief. En nu is dochterlief aan de beurt. Ze helpt zelf mee!

Want op de kamer van dochterlief staat in een hoekje naast de kledingkast
de verkleedkist
En als haar deur openstaat valt het niet zo op, maar als de deur dicht is en je staat in haar kamer rond te kijken naar wat er nog gebeuren moet... ik schrok ervan.


Dus gisteren gingen we aan de slag.
Alles uit die hoek weggehaald en daarna de hele kist leeggemaakt, lekker alles op haar bed gegooid.
Konden we meteen bekijken of zij en haar broer de verkleedkleren en spullen eigenlijk nog wel passen en wat er in zit voor carnaval.... 2 vliegen in 1 klap dus.

Er zit veel té klein spul in, eens kijken wie we daarmee kunnen verbleiden. Wat blijft er dan nog over...? Dat is ook niet veel....

Dan de andere spullen opgeruimd, want er liggen de volgende spullen:
Een Prinsessen-vloerkleed - tja wat doen we daarmee? Iemand interesse?
De doos voor de mini-kerstmarkt met lampjes, nou die mag ondertussen ook opgeruimd worden, meteen maar even doen. Gelukkig alle beeldjes zijn er nog, maar waar zijn die lege 2 gaten dan nog voor? De batterijen misschien...
Allerhande rugzakjes met inhoud voor turnen, gymles. Maar waar is het muurhoudertje (roze hondenbil met staart - hihi) voor de rugzakjes! Aha, daar! Als die weer hangt, kunnen ook de tasjes weer normaal hangen.
Een roze opbergslang (Ikea), maar waar kan die nou toch hangen? In het hoekje bij het raam? Ja dat past, mooi dat vragen we aan pappa. Want dochterlief heeft het helemaal bedacht, als hij hangt, dan kunnen daar fijn alle knuffels in. Dat maakt de knuffel-kist weer wat leger. Dan past het pas nieuw gekochte Babyborn-paard tenmiste... lekkere meid!

Zo, nu ziet het er weer prima uit!


Nu moet ik alleen nog de rode boa maken, een discopak naaien (naden los op het been) en de pieten-mutsen in de kist doen. Want de rest van de pieten pakjes gaat weg. Te oud en versleten. Maar de rode cape van Sint houden we, daar kunnen we vast wel iets anders van maken en de geruite doek van het kabouterpak (was ooit bedoeld als een knapzak) gaat mamma gebruiken als ik het speldenkussen ga maken die hoort bij de naaicrusus van by Miek.

Fijne dag!

woensdag 23 januari 2013

Dag 76 - bovenkant kast kinderkamer

Vandaag een opruimklus op de kamer van zoonlief. Hier is nog winst te behalen, zelfs ook nog na zijn supergoeie actie zie blog bureau zoonlief (klik).
Zeker als ik de bovenkant van zijn kledingkast bekijk.
Wat ligt daar toch allemaal? Een doos, Autootjes + racebaan, Nerf apparaat (soort pistool met plastic pijltjes met zuignap), Deurhanger Cars, Groot Vliegtuig, Hockey puck, Babykoffer (Nijntje), Kerst lampjes slinger, Lamp die op verschillende standen licht geeft, Timer voor stopcontact, Foto lijstje, Bob de bouwer poster, Tijdschrift NG junior, een voorleesboek en heel veel stof....

Alles bekeken, kapotte dingen weggedaan en de rest op de juiste plek opgeborgen.
En dan is de bovenkant van zijn kast weer lekker schoon en leegl!

dinsdag 22 januari 2013

Dag 75 - Breien en badkamer deel 4 (laatste)

En dan gisteravond de laatste kleefplek in de badkamer: De rechterkant van het bad en de tegelrand onder de muurverwarming.

De kinder badspullen staan hier en de kinder bad speeltjes ook. Zo zag het eruit...

Het scheelt al enorm als ik 4 lege shampoo flessen en ander 'kinderspeelgoed' als de leuke plastic buis waar de badeendjes in zaten heb weggegooid en de badspulletjes in het daarvoor bestemde bakje heb gezet.
Ook alle speeltjes verzamel ik in de mand. De eendjes zet ik in en om de brandweerboot...
Dan het droogrekje aan de verwarming: al maanden ligt daar het badrekje voor een boek om te lezen in bad. Dochterlief had hem eens gebruikt, boek kleddernat natuurlijk want als je het plankje laat staan als je je haar gaat wassen... Tja, ze is nog maar 8 zullen we maar zeggen. En de blauwe tasjes? Geen idee, die zijn van manlief dus ik heb ze in zijn viskast gelegd. Daar zal het wel horen...
De groene rugschrobber opgehangen, de enige knijper die nog op de badkamer was aan het rekje gehangen...
Dus is nu alles opgeruimd? Ja!
Dan is dit het resultaat! 

En als beloning ben ik verder gegaan met de kringelsjaal voor dochterlief. De tweede bol wol zit er bijna op!
De sjaal na 1 bol wol ('t zijn 3 kleine bollen...).
Ik ben nu bezig met de tweede bol,
maar daar heb ik nog geen foto van...

maandag 21 januari 2013

Dag 74 - badkamer deel 3

Toen de kinderen druk waren met hun lades, ben ik weer richting badkamer gegaan...
Maar nu het plankje voor de badproducten en die kant van het bad.
Zó ziet het er vooraf uit...
En als ik alle spulletjes van het plankje (poeh wat heeft manlief veel verschillende producten) en de gezellige eendjes en ander kinderspeelgoed van de badrand af heb, blijkt het er zo uit te zien... !!
Hulplijn gebeld...Dat kan weer schoon worden met HG voegenspray volgens mijn moeder. Ze heeft gelijk, wel goed luchten de badkamer, inspuiten, half uur in laten trekken (kan ik mooi even een was erin doen) en met een schoonmaakhandschoen aan, met water en een spons schoonmaken.
Zo dat is beter. En als ik alle producten heb uitgezocht, lege verpakkingen weggegooid en de rest teruggezet, ziet het weer lekker fris en schoon uit.

Nog maar 1 kleefplek, de andere kant van het bad en regelrand waar de kinderspullen 'wonen'... Maar dat komt morgen!

zondag 20 januari 2013

Dag 73 - lades buffetkast van de kinderen

Alles wat voor en van de kinderen binnenkomt in huis eindigt in hun eigen lade in de buffetkast. Dit betekent dat die uitpuilen en er niets meer bij past....
En dan is de tijd gekomen om hem op te ruimen.
Beetje mopperend maar uiteindelijk zonder problemen omdat ze er allebei allerlei leuke dingen in tegen komen. De spelletjes voor hun Nintendo bijvoorbeeld, de mascara die dochterlief al héél lang kwijt was en het tasje dat bij haar fiets hoort... Er wordt enorm veel papier weggegooid, de mooiste tekeningen hangen we op de deur. Die hangen dan tot de volgende opruimsessie en worden dan weer vervangen. ;-)
En de lades? Die zien er weer prima uit.