zaterdag 16 februari 2013

Post en Koken - bolognese saus

Leuke post!!! ik won een swap met Ingrid ontving van De Hobbydoos.nl het boek 'Breien met kleuren', een kaart van blogvriendin Conny (leuk we gaan elkaar in maart in het echie ontmoeten) en nog kaarten via Postcrossing.
Bedankt Ingrid!
Wat zal ik eens gaan maken van dit vrolijke stofje?
Het kaartenrek wordt weer lekker  gevuld!
En vandaag heb ik een grote pan Bolognese saus gemaakt. Dat scheelt een hoop tijd voor als we een snelle pasta, gevuld stokbrood of een snelle lasagne willen eten.

Bolognese saus

De ingrediënten zijn 2 uien, 100 gr spekjes, 2 stengels bleekselderij, 2 kleine winterwortels, 2 teentjes knoflook, 400 gram gehakt, 2 blikjes gepelde tomaten, 1 blikje tomatenpuree, zout, peper, laurierblaadjes en Italiaanse kruiden naar smaak.
Doe olie in de pan en bak daarin op
 half vuur de ui en spekjes.
Zet het vuur hoger en voeg de winterwortel
en bleekselderij in stukjes toe..
Voeger gehakt toe en bak rul
Voeg de wijn en de tomaten en tomatenpuree toe.
Voeg zout, peper, basilicum, oregano en laurierblad toe.
Zet laag en laat ca 30 minuten zonder deksel stoven.
En dit is de Bolognese saus!! Dag 100 - Keuken ....

Je let even niet op, hebt een avond geen zin in opruimen...
En hoe ziet de keuken er dan uit??

Nou ja, aan de slag maar.
Papierbak naar de schuur, de oudpapierbak is vol. Meteen de plastc hero zak mee naar de schuur. Kattenbak verschoond, hoekje geveegd. Flessen uitgezocht (meesten moeten ingeleverd worden).
Links begonnen met het aanrecht bij het fornuis (viel mee) en met de richting mee kwam ik de groente tegen, anders ingericht, ziet er beter uit.
De afwas uit het druiprek opgeruimd, wasbak schoongemaakt.
Hoekje van de waterkoker/Senseo opgeruimd. Slagharen plastic bekers...? Nou die kunnen nu wel weg. Alle flessen olie -nog van het oliebollen bakken-opgeruimd. De voorraad met limonade flesjes en flessen cola in de voorraadkast (tja de naam zegt het al - ha!) opgeruimd. Blik met koffiepads en andere koffiezaken in het 'koffie'kastje gezet. Nou, ik ben nu onder het prikbord klaar en het is gewoon leeg op de waterkoker en senseo na. Ongekend!

Dan het lange aanrecht. De rijstkoker in de grote doos is manlief's kerstgeschenk en kwam gisteren met de post. Waar gaan we die laten... mmm ga ik nu nog even niet beslissen.
De strijkijzer gaat uit de vensterbank, van alle papieren maak ik een stapel (de kinderen hebben de auto opgeruimd wat heel fijn is, maar daarna is de stapel op het aanrecht neergezet en 'vergeten'...) en als zodanig verhuisd die naar de 'papier uitzoek plek'...
De spullen van de broodbakmachine verzameld en er in gedaan.
Lapje erover, ik neem de kastjes even mee. pfoe wat is WIT toch besmettelijk...!
Na een uur van puinruimen, ziet het er wel weer zó uit!!

vrijdag 15 februari 2013

Dag 99 - jaarplakboek maken

Het heeft me moeite gekost, maar ik heb me ertoe kunnen zetten....
Ik ben aan het plakboek voor 2008 begonnen.

We gingen in 2008 in de meivakantie
naar Italië als 'grote vakantie' zeg maar.
Toen we terugkwamen heeft zoonlief voor 't eerst
aan de AvondVierDaagse meegedaan
 en mocht dochterlief gaan wennen op school.
Grote verandering voor haar dus in 2008.
Leuk om weer te zien!
En als ik dan eenmaal gestart ben, gaat het ook best lekker.
Maar ja, ik heb ook nog 3 breiprojecten liggen, waarvan ik er eentje toch echt af wil hebben.... Dilemma! Maar nee!! Ik ga nu niet breien - ik maak een start met het plakboek en kijk hoever ik kom!

Yes, het is gelukt. Ik heb wel gewikt, gewogen, foto's weggedaan, soms weer teruggepakt en de kinderen om raad gevraagd. Deze foto of die....? En daarmee ben ik tot en met de maand mei 2008 gekomen! Het zijn maar 5 enveloppen, dus zichtbaar in het kratje is het niet, maar wél een fijn gevoel! En het zijn 12 pagina's vol leuke dingen geworden!
De kinderen zaten lekker de Donald Duck en Tina om me heen te lezen. 't was gezellig!

En toen? Toen heb ik lekker toeren zitten breien aan de paars/lila sjaal. Joepie!
Het is een sjaal met toerenschema 26 (lila), 26 (paars), 4 (lila), 54 (paars), 4 (lila), 26 (paars) en 26 (lila). Ben al ruim over de helft heen, want ik moet nog 4 toeren van de 54 (paars) breien!!
Maar... de foto komt pas als hij helemaal af is :-)donderdag 14 februari 2013

Dag 98 - post en pakketjes

Nou ik heb het geweten, mijn dvd en cd opruim sessie van gisteren.
Ik had Mailmydisc gevuld met nieuw aanbod en prompt kreeg ik 6 verzoeken!! 1 Barbie-film mocht tóch niet weg van dochterlief. Ze had échte tranen, nou ja - schatje toch - dan houden we hem! Dus die heb ik gecanceld en uit het aanbod gehaald. De andere barbiefilm, Horton, Cars en Columbo zijn akkoord. Ook de Liedjes op de Boerderij - cd van Ernst en Bobbie krijgt een ander leven!
Dus... we hebben gisteren nog twee films zitten kijken - lekker met popcorn - voor ze in de enveloppen moesten: Horton (Marion hij komt er aan...) en Barbie en de magie van Pegasus.
En +C onny , ik ben zelf thuis de allergrootste fan van Disney, Pixar en andere tekenfilm makers. :-)Mijn favoriet van vroeger is De Aristokatten en van de nieuwe kan ik niet goed kiezen, maar favoriet zijn Rapunzel, Madagascar en Chicken Run.

Ik stuur ook nog twee Postcrossing kaarten naar Rusland....
Eentje naar een man die dacht grappig te zijn en bij zijn profiel zette dat hij van vrouwen en 'big boobies' houdt. Die krijgt de romantische omhelzing kaart - beetje romantiek daar in Rusland kan geen kwaad. Dit is trouwens een oude voorkant van een Jasmijn-boekje - romantischer kan je het bijna niet krijgen...
En eentje naar de Russische dame die een kaartje wilde ontvangen van wat IK nou leuk vind om te krijgen. Ik hou van bloemen, dus die krijgt de vaas met bloemen (van Flow).

En dan mijn Valentijnspakketje voor mijn eigenste Valentijn: manlief! Hoefde niet op de post hoor, gewoon op z'n pc gelegd. Vindt hij vanzelf...

woensdag 13 februari 2013

Dag 97 - dvd's uitzoeken

In de loop van de tijd hebben we héél veel dvd's verzameld.
De meeste overigens tekenfilms van Disney, Pixar etc. maar ook dvd's voor manlief en mij (NCIS, Sex and the City, Columbo etc.)
En de kast puilt uit. Ik durf er bijna geen foto van te maken... maar ik doe het toch.
En dan heb ik toch al een tijdje twee doosjes met 'ruil materiaal' beschikbaar. Maar door het ruilen komen er elke keer dvd's bij natuurlijk.
Bij de kinder dvd's zijn er een aantal die ze eigenlijk nooit kijken, dus die ga ik voorstellen voor de ruilsite.
De laatste ontvangst was "Antz" en extra leuk ik kreeg hem via marion!!
Daarvoor heb ik "Het Geheim" geruild.

Gelukkig hebben de kinderen allebei opbergdoosjes gekregen voor cd's, dus die liggen niet meer schots en scheef los bij de stereo beneden... Eerst maar zorgen dat de dvd's nu weer in het kastje terecht komen. Gelukt!!

Hmm, dan heb ik dus de Blond dozen beschikbaar voor andere dingen... Ik denk dat die voorlopig als wol-opslag gaan dienen -ha!
En ik heb uit de collectie 10 dvd's gehaald die op de ruilsite kunnen. Scheelt ruimte in de kast!!

dinsdag 12 februari 2013

Creatief: Van de Kringloop voor mij...

Normaal gesproken breng ik er alleen zaken heen,
maar gisteren heb ik er dingen gekocht.
Wat een mini prijzen allemaal,
daar word ik hebberig van.
Maar ik heb me ingehouden.
Voor €4,80 was ik klaar!

Wie kent het spel BusTroef?
Is een soort Bridge denk ik.
Manlief werkt bij Connexxion,
dus ik dacht ik neem het mee...
Gelukkig is het compleet!

En ook een aantal creatieve dingen
zoals vouwbladen van 20x20cm,
kleine houten kralen in handig plastic bakje,
een houten bakje dat ik ga gebruiken voor mozaïeken
en een sieraden-maakset voor een
regenachtige woensdag middag...
Nog twee leesboekjes voor de kinderen
voor in de auto,
een "Western voor jongens van 10 jaar"
en een "paarden-op-manege-verhaal". 
3 Jasmijn-boekjes waarvan ik
de voorkanten gebruik voor kaarten
en de inhoud als vouwblaadjes voor bijv. bloemen. 
Nádat ik de mierzoete verhaaltjes gelezen heb natuurlijk,
want " een romantische race", "een nieuwe koers" en
"nooit meer als vroeger"
klinken qua titel best aardig...Dag 96 - Kaartenrek opschonen


Het kaartenrek loopt altijd vol rond Kerst en daarna vind ik het meestal zo gezellig staan, dat er altijd wel kerst-tijd kaarten blijven hangen.
Maar nu was ik er klaar mee...
Het was te druk, te vol en voor februari té veel Kerst...
En ik had ook weer leuke post gekregen (dank Rosalinda!!) en die wou ik graag mooi tonen.
Dus heb ik het kaartenrek onder handen genomen.
Alle kerstkaarten zijn er nu uit (meteen opgeborgen (nog niet uitgezocht overigens) in de december 2012 envelop), net als de tickets voor voorstellingen en uitnodigingen voor (kinder)feestjes die al zijn geweest (ze zitten netjes in de desbetreffende maand-envelop).
De geprinte (e-)tickets voor komende voorstellingen (The Little Mermaid, Adéle, Claudia de Breij) naar een ander plekje verhuisd, samen met de GroupOn aanbieding voor een HighTea in Haarzuilens met mijn moeder.

Zo, nu blijven er nog over mijn laatst gekregen Postcrossing kaarten, kaarten van blog-vriendinnen, wat familie-foto's en de uitnodigingskaart voor het feest van mijn vader (hij wordt 70 dit jaar!).

Het was zeker niet de bedoeling, maar nu lijkt het ingericht op kleur....
Blijkbaar zijn de Postcrossing kaarten vrij vlak van kleur (uiltje, vogel, meisje, aboriginal) en de Blog-kaarten zeer kleurrijk (vogeltje, boxer, bloem en hart)!

maandag 11 februari 2013

Dag 95 - Plakboek voorbereiding januari en februari 2013

Om mijn goede voornemen voor de plakboeken eer aan te doen, ben ik na het afgelopen weekendje 'uit' een envelop "Februari 2013" gestart (hergebruik van Februari 2006 - ha!).

De envelop voor Januari 2013 had ik al gemaakt en daar kon het e-ticket mooi bij. Dit was voor een theatervoorstelling in 't Spant met Jelka - "Zadelpijn 2 - het verwende nest". 't was weer hilarisch.

Een paar bonnetjes zitten al in de Februari-envelop, maar de rest is van afgelopen weekend. Rechts boven de namen van onze kinderen in het Chinees, ze zijn naar het Chinese Nieuwjaarsfeest in Den Haag geweest met opa en oma.
Wij waren in Arnhem (shoppen), Brummen (slapen) en Zutphen (museum). En dan is het pas 11 februari. Gepland staan nog de verjaardag van Jelka, Valentijnsdag, uit eten met Els, Krokusvakantie, misschien naar de HuisHoudBeurs (echt?!), 11,5 jaar getrouwd op 18 februari, naar de Little Mermaid musical, eten bij vrienden en naar het zwembad.
En heel af en toe moet er ook nog gewerkt worden, zoals nu - hihi.

Fijne maandag!


zondag 10 februari 2013

Dag 94 - lade onder oven

We zijn weer terug uit Anhem en Brummen (kasteel De Engelenburg) en met een aantal aankopen voor in de keuken. Oa nieuwe theedoeken en handdoeken, pollepels en andere keukenhulpen, tompouzenmix en kiemgrentemix mét leuke kweekbakjes.
Dat heb ik meteen allemaal opgeruimd - Ha!
Maar... we bewaren alle spullen voor cakes, koekjes en taarten (vormpjes) in een lage lade - onder de oven. Past prima... Alleen ziet hij er niet uit...

Dus die gaan we meteen even opruimen en schoonmaken!
De spulletjes waarbij het nodig was even schoongemaakt, maar eigenlijk was het bijna niet nodig.
Maar voordat ik het weer kon gaan inruimen kwam onze kater, Bink, langs.

"Leuk", denkt Bink, "opruimen, mag ik meedoen?"
Ja hoor, Bink, ga jij maar even kijken in de lade...
"Hé, maar wat is dat nou! Suzy, vrouwtje kom eens kijken? Er zit een kat in de oven! Jammer! Ik kan er niet onder komen om met hem te spelen... "
Suzy is niet zo dapper, ze komt pas als de kat in de oven al weg is....

Als hij klaar is met de inspectie, gaan alle spullen weer terug.
Zo, nu is de lade weer te gebruiken en de spullen ook! En de kinderen vragen: "Wanneer gaan we weer eens koekjes bakken mam?"

En dat is nr. 33 van de actielijst af. Heerlijk als ik zo'n vinkje kan zetten!!