zaterdag 22 december 2012

Dag 44 - bureau van zoonlief...?

Omdat onze grote dochter komt logeren met de kerst en we het huis in kerstsfeer willen brengen, heb ik geen zin meer in dit plaatje...

Nou heb ik de buffetkast planken onderin redelijk leeg, wachtend op alle plakboeken uit de gaatjeskist, maar het is natuurlijk handiger om die ruimte voorlopig door de óngeplakte herinneringen te gebruiken...Zo, nu kan ik tenminste mijn bureaustoel weer gebruiken en is mijn werkplek weer bereikbaar.
Dat is meer dan ik kan zeggen van het bureau van zoonlief..Maar na heel goed opruimwerk van zoonlief en heel veel weggooien ziet het er zo uit

vrijdag 21 december 2012

Dag 43 - plakboek 'kreta'

Vandaag begint de kerstvakantie - 2 weken vrij voor de kinderen. Voor manlief gisteren zelfs al, maar die werkt tussendoor. Ikzelf mag nog 1 dagje werken en dat ben ik ook vrij!
Ik heb er zin in: ik ben 12 dagen achter elkaar vrij, heerlijk!

Ik ben verder gegaan met de herinneringen inplakken. Ik heb deze keer een vakantieplakboek opgepakt, namelijk onze super lekkere vakantie in 2002 *schaam* op het mooie


Ik was toen zwanger van zoonlief. Mooie herinneringen! 
Het uitzoeken - naar dag - vordert, maar het plakken moet nog gebeuren.

Het was een Fly and Drive vakantie, we reden het eiland rond in een jeep die lek bleek te zijn - hilarische situatie op de 'grote weg' met water dat rond onze voeten stond - van pension naar B&B. Elke dag wel een úúr rijden - hihi.
Wat een mooie omgeving, mooie stranden, leuke herinneringen, aardige en lieve mensen én heerlijk eten.

Al met al een hele fijne vakantie en zoals we dachten, de laatste met z'n tweeën.

Maar dat blijkt toch anders te lopen... want we zijn sinds de kinderen er zijn (Rick in april 2003 en Tessa in juni 2004) samen een week naar Egypte geweest en hebben manlief en ik een aantal 'weekendjes weg in eigen land' gedaan. Dit voorjaar voor het eerst weer een langere vakantie met z'n tweeën, een week naar Barcelona. Dit was al lange tijd een wens, de stad van Gaudí! We moesten een beetje wennen aan 'zonder kinderen', vooral ik moest uit de 'mamma' stand - manlief is geen kind van 8... Maar het verhaal van Barcelona komt in een later blog, als ik dat plakboek ga maken!

donderdag 20 december 2012

Dag 42 - schoon aanrecht en kipsaté + satésaus

Normaal gesproken ruim ik 's avonds het aanrecht, de tafel en de salon tafel op voor ik naar bed ga. Maar na de drukke, maar gezellige dag, was het er gisteravond niet meer van gekomen.

Nou dat was te merken vanmorgen.... want het stond helemaal vol en met wat?
Een stoffer en blik, Blond-koekjestrommel gevuld met popcorn, allerhande blaadjes en kinderknustels, Nintendo, bakblik van de broodbakmachine, vergiet, etc.
En een pot met lege batterijen - maar die neem ik vandaag mee naar 't werk, want er loopt een actie voor Stichting Aap, dus die gaat alvast in m'n tas.
En de keukenvloer was gisteren niet geveegd en met de kattenbak is dat echt wel 's ochtens én 's avonds nodig!
De katten vonden de rommel niet erg, zolang ze maar te eten krijgen...

Een half uurtje later zag het er zo uit.
De papiercontainer had ik aan de weg gezet, want hij werd vandaag voor het eerst geleegd. Als de wagen is langsgeweest kan de inhoud van het papierkratje die richting op. Het plastic wordt maandag opgehaald, dus die gaat nog richting schuur.
En de stippel-rechthoek is een kerstcadeautje, dus dat gaat nog even richting cadeautjeskast.
De vensterbank laat ik even voor wat het is, dat wordt een apart project.


Nu het aanrecht weer leeg is kan ik met het project van vanmorgen beginnen:
Saté maken voor mijn dochters kerstdiner op school. Kip gesneden en in de marinade gelegd. Satéstokjes te weken gelegd.
Toen dochterlief wakker was, ze was aangekleed, haar nagels waren gelakt en ze had gegeten, was het tijd om de sateetjes te gaan rijgen.
Nou had ik speciaal op haar gewacht omdat ze gisteren zwaar teleurgesteld was dat ze niet zou kunnen helpen. En ze vond het wel leuk, maar ook een erg glibberig, beetje vies werkje haha. Dus wat zegt mijn kleine dame? "Mamma, lief dat je hebt gewacht, maar maak de volgende keer maar zelf de sateetjes. Dan help ik wel met de satésaus!".

Voor de liefhebber mijn recept voor kipsaté + satésaus:

Kipsaté (voor 15 stokjes met 3 blokjes kip)
15 satéstokjes laten weken in warm water.
foto van Conimex website
Snij 300 gram kip in blokjes.
Maak de marinade met (wok)olie, ketjapsaus, ketoembar, laos, djahé, koenjit, knoflook (geperst of poeder), zout en peper

Doe de kipblokjes in de marinade. Laat dit minimaal een half uur staan (liefst langer).
Rijg de kipblokjes aan de stokjes.

Bak de sateetjes op een bakplaat of in de pan.

Recept satésaus:
Gebruik hiervoor het restant van de marinade als basis (of maak nieuwe), voeg bruine suiker, twee eetlepels pindakaas, flinke scheut koffiemelk (of kokosmelk als je dat in huis hebt), scheutje water, zout, peper toe en laat het aan de kook komen.

Is het te waterig? Pindakaas erbij. Is het te dik? Scheutje water erbij. Pittiger? Sambal erbij.

Normaal gesproken eten we dit met witte rijst, Sajoer Boontjes of Gemengde Chinese groenten, een gekookt ei en voor erbij kroepoek, Seroendeng, Sambal en Atjar Tjampoer.

woensdag 19 december 2012

Dag 41 - donald duck, waar ben je?

We hebben sinds 1,5 jaar een abonnement op de Donald Duck en ik had de gouden verzamelbanden besteld. DD bestaat 60 jaar, vandaar goud. Maar gevuld werden de banden niet...

Dus de kinderen hebben álle Donald Duck's proberen te vinden. En daarna heeft manlief nog een sweep gedaan op de kinderkamers... Dat was deze stapel. Nu zit alles in de verzamelbanden.

Maar we missen er nog een groot aantal, 
en die liggen waarschijnlijk in de 'nog te lezen' stapel in de lectuurbak .. 
Hier heb ik nog geen moed voor heb gehad om uit te gaan zoeken. Maar nu moet ik dan aan de bak...
En wat komt er allemaal uit?
Een stapel oude folders en reclameblaadjes, Kampioenen en Vrouw (telegraaf) en Allerhandes die ik nu op de iPad kan lezen. Scheelt weer een stapel tijdschriften in het kookboeken kastje, tja dat komt een andere keer ;-)
De hele stapel gaat in  de papierbak.
Dan een stapel En France (jaarabonnement - nu afgelopen),  een stapel Glutenvrij (gaan in de lectuurdoos om te bewaren voor Tessa) én een stapel Flow, die ik in de verzamelband doe. Maar wat schetst mijn verbazing? Flow nr 4 zit gewoon nog in plastic!! die gaat dus terug in de lectuurbak om nog te lezen. Nou, dat ziet er toch een stuk beter uit!

Dus dit ging weg:


De Glutenvrij en Flow netjes opgeborgen:

Oh gelukkig, ook nog Donald Duck's gevonden, al is de oogst mager...


dinsdag 18 december 2012

Dag 40 - post en postcrossing

Vandaag worstel ik me door de post heen en zorg ik dat de door mij ontvangen postcrossing kaarten allemaal zijn geregistreerd en van een foto voorzien.

In de post zitten vooral veel zaken die ik via internet 'even' moet regelen. Dat kost altijd meer tijd dan ik denk... zoals betalingen o.a. voor de bibliotheek, Visa, autoverzekeringen, maar ook inschrijvingen voor sport van de kinderen en een leuke voorstelling waar ik heen wil.

En postcrossing had ik in een eerder blog al eens uitgelegd, maar hier dan nog een keertje.
Als je het leuk vindt om ansichtkaarten te versturen en ontvangen, kan je een profiel aanmaken op de site. Je verstuurd dan naar een willekeurig (door de computer aan jou toegekend) adres een ansichtkaart. Als die kaart is ontvangen en geregistreerd, geeft de computer iemand op de wereld (die lid is van postcrossing natuurlijk) jouw adres en ontvang je een kaartje.
Het is erg leuk om te doen, ik heb o.a. uit Taiwan, Alaska, Duitsland, Tjechië, Italië kaartjes ontvangen. Met een persoonlijk verhaal erbij van de zender. Leuk om te versturen én leuk om te ontvangen.

maandag 17 december 2012

Dag 38 - hoeveel riemen heb ik eigenlijk...

Als ik met de kledingkast bezig ben vind ik een tasje met een collectie riemen...


Zoonlief was blij met de stoere leren riem:


En als ik toch bezig ben, dan maar meteen de lade waar de rest van de riemen, zakdoeken, sieraden van 'vroeger' liggen...


Maar ja, hoe ruim ik dit nou op, alle zwangerschapskleding gaat in de kringloop zak en nog een paar onderrokken en -topjes ook. Dan vind ik het doosje met meer recente riemen... Hoeveel riemen heb ik eigenlijk!!
Ook de shawls worden uitgezocht en handiger opgeruimd...
En als ik klaar ben ziet de lade er een stuk beter uit.


Bij de kringloop de 2 zakken ingeleverd, ze waren er zeer blij mee. Ik kreeg zelfs een kortingsbon van €2,50 te besteden bij... de kringloop winkel!

Dag 39 - schoenen collectie

hier kan ik niets in vinden..
Mijn schoenen collectie is manlief een doorn in het oog. Overal in huis staan mijn schoenen, tenminste volgens hem. En de plek voor m'n schoenen in de kledingkast is een puinhoop...

de hele collectie
Om te bewijzen dat het meevalt heb ik alle schoenen verzameld. Dit zijn de zomer- én winterschoenen.
wintercollectie

Als ik de sandalen, slippers en zomerhakjes eruit haal ziet het er zo uit..

naar de kliko (stuk)
En dit zijn de schoenen die stuk zijn, maar zo lekker zitten dat ik de gaten in de zolen voor lief nam... Maar ze  gaan nú in de kliko.
Ik had overigens bij de kringloop-zakken al een paar blauwe laarzen weggedaan..
@Els, het kost moeite maar ik kan het wel!nu kan ik weer zien wat ik heb..
Als alles weer is ingeruimd in de kast vind ik het maar weinig schoenen en zo somber!
Ja, ik zie al wat ik mis: rode en blauwe laarzen!! ;-)

Wie gaat er mee shoppen?