zaterdag 4 mei 2013

Dag 177 tm 184 on Holiday...donderdag 2 mei 2013

Dag 176 - normaal huishouden...

In het ideale huishouden - zo stel ik me voor - wordt het strijkgoed meteen als het droog is weg gestreken en in de kasten opgeruimd.
Staat er geen onkruid in de voortuin. (De foto is van een mooie voortuin bij mij in de buurt)
Worden alle cadeautjes voorbereid zodat het niet op t laatste moment nog moet gebeuren.
Is de keuken lekker fris en opgeruimd.

Beetje jammer dat ik niet zo'n ideaal huishouden heb. Zou een hoop stress schelen - hihi

Gisteren een enorme berg staan wegstrijken en opruimen. 3 van de 4 koffers zijn bijna ingepakt, er staat nog voor een kwart onkruid in de tuin, de keuken is redelijk en het kratje met spullen die mee moeten vult aardig op.
Het kado voor de jarige schoonmama is ingepakt, pakketjes voor grote dochterlief staan er bij. Een kaart met bloem (de derde van de bloemen-uitdaging van Valerie) voor jarige nicht is geschreven en heeft een postzegel.
Het kado voor de collega die met zwangerschap gaat is ingepakt - alleen nog een labeltje maken dat ze weet dat het van mij komt ;-)
Vanmorgen de wens van grote dochterlief afgemaakt. Hij is enig geworden! (Foto's komen op atelier Eem)
En een kraanvogel zitten vouwen voor een collega die haar jubileum viert.
Dus alles is gelukt!

Ideaal is mijn huishouden niet, maar het voldoet prima!!

Ps: Ben er een paar dagen tussen uit.


woensdag 1 mei 2013

Dag 175 - zevenblad in voortuin...

He bah, er zit zevenblad in de voortuin. Ik was een paar weken geleden gestart met een klein stukje, maar gisteren met de kinderen doorgegaan, want we willen de rode zonnebloemen - die ik kreeg via Snailmail - planten.
Na twee uur zwoegen en met super donkere handen van de aarde hebben we de mini zonnebloemen-plantjes geplant (meteen naast de voordeur) en de 'vuurpijlen' waarvan we de bollen tegenkwamen, weer geplant.
Daarna gemengde zaden ingezaaid. Over 6 weken zouden we een vrolijke voortuin moeten hebben.
Morgen nog de rechterkant van de voortuin onkruid wieden en daarna bijhouden ;-)

dinsdag 30 april 2013

Dag 174 - ik ben een lijstjes maker... En jij?

Op deze feestelijke dag vieren we natuurlijk feest. We krijgen een KONING!!

Maar maak ik ook lijstjes voor het weekendje C.enterparcs met de familie (25 personen) en de trip met z'n vieren naar EuroDisney volgende week.
Anders vergeten we bijv glutenvrij brood voor dochterlief of de zwemspullen - hihi.

Maak jij een lijstje bij vakanties of doe je het uit je hoofd?

maandag 29 april 2013

Dag 173 - hoe doe jij je huishouden?

Tja ik kan het wel uitstellen, maar het moet toch gebeuren...
Hebben jullie dat nou ook? Doe je het huishouden ' erbij' .. Of wordt er meer met structuur opgeruimd, de ene dag stoffen en stofzuigen, een andere dag vloer dweilen...?

Vandaag heb ik een vrije dag, dus dat betekent eerst de keuken opgeruimd, vaatwasser leeg, ook onder het aanrecht opgeruimd (flessen, papier en plastic) en de keukenvloer een sopje.

Dan de woonkamer, restje strijk gestreken, alles op stapels naar persoon gesorteerd en meteen naar boven gebracht. De strijkplank en -bout opgeruimd. Dat toont fijner.
Salontafel opgeruimd, bos rozen mooi neergezet, gezellig!

En net in de serre, de tafel opgeruimd - alle knutselspullen bij elkaar verzameld en een handiger systeem bedacht, want ik groei met de spullen uit alle dozen, blikken en bakjes ;-)
Alles in de computerkast opgeruimd.
En met manlief gepraat over een kast voor mijn knutselspullen - hij wil hem zelf gaan maken!

Samen geluncht en ik wou daarna nog even de stofzuiger door de woonkamer halen, maar toen kwam mijn moeder al. Want ik ruimde op voor haar...  vind ik leuker als ze gezellig thee komt drinken. Dat ze niet in de rommel zit!

En vanmorgen ook nog tijd gehad om de wijkkrant bij de drukkerij op te halen en gewone boodschappen te doen. Met mam de kranten naar wijk zitten uittellen. Die komen de bezorgers begin van de avond ophalen. Was leuk om samen te doen.Fijn zo'n verplichte vrije dag. Zou ik vaker moeten doen. Gewoon een dag vrij nemen om huishouden te doen.

Hoe doe jij  je huishouden eigenlijk?
zondag 28 april 2013

Dag 172 - puinruimen... Nee vandaag niet!

puinruimen... dat ging ik doen vandaag... maar ik werd afgeleid door het maken van een Vilten Letter-sleutelhanger voor Leonie, met haar, haar man en kinderen een mooie water-wandeling in Haarzuilens, een rondleiding in het kasteel van Haazuilens en uit eten in het Wapen van Haarzuilens.


Moe maar voldaan thuisgekomen had ik ook geen zin in puinruimen. Ik heb extra rommel gemaakt door mijn vilt en knutselspullen voor de dag te halen en een Vilten hartje met knoopjesletter C te maken voor Cindy en daarmee haar snailmail af te maken....En nu zit ik weer met een tafel die vol met knutselspullen staat, wel allemaal in plastic bakjes, dus ik denk dat ik het gewoon zo laat en naar bed ga... ;-)