zaterdag 24 november 2012

Dag 16 - snel, snel, voor de Sint komt...

Vandaag gaan we naar Sinterklaas toe in Leusden. Al weken verheugen de kinderen zich daarop, want we mogen helpen de zaal te versieren!! Nepkado's zijn ingepakt als versiering, want Sint neemt de echte kado's mee als hij komt.

Sowieso neemt Sint veel tijd in beslag, want de surprises moeten ook gemaakt. Dochterlief is druk met die van haar maar heeft wel hulp nodig.
Opa en oma kwamen langs om iets af te geven en koffie te drinken. Ik heb meteen de doos met zilveren bestek, tafelkleden en nog een lege schoenendoos meegegeven. Dat ruimt weer lekker op.
Dan de keuken, de eettafel, hoekje achter de deur, salontafel, gestreken spullen naar boven, alles weer netjes? Ja!

Dan nu het kleine project van vandaag, er is 1 stoel leeg op de slaapkamer!!
Waarom ik daar zo blij mee ben? De slaapkamer is opslagruimte geweest toen we van wandkast wisselden ( in mei) Zet maar even in de slaapkamer.... Ondertussen is bijna alles weer opgeruimd, maar er staan nog de spullen voor plakboeken en wintersjaals en handschoenen. En de boekenkast natuurlijk, maar dat komt later...

Nu gaan we naar Sinterklaas :-)

vrijdag 23 november 2012

Dag 15 - verzameling Flow uitgezocht

Vanaf het eerste uur ben ik fan van Flow, heb alle tijdschriften, zomerboeken, notitieboeken, de uitscheurkalender maak ik en hangt steevast in de keuken, de agenda 2013 is al binnen. Het winterboek en scheurkalender komen via Sint mijn kant op. En ik héb trouw de verzamelbanden gekocht,maar daar zaten ze niet in... Nu wel en ze staan in de kast heel kleurrijk te zijn....
Hiernaast heb ik een aantal nieuwsoverzicht jaarboeken van toen we trouwden 2001, de kinderen geboren werden 2003 en 2004 en andere belangrijke jaren. Deze staan erbij op de plank.
Dit heb ik gisteravond gedaan, daarna slapen en vannacht had ik een buikgriep te pakken. Helemaal niet fijn, want Ik heb bijna niet geslapen en vanmorgen voelde ik me nog niet beter.... hopelijk helpt de thee met beschuit en is het snel over!

donderdag 22 november 2012

Dag 14 - hoeveel tafelkleden heb je nodig...?

Vanmorgen had ik niet veel tijd, maar wilde wel een extra opruimklus doen.

Toen ik in gedachten de laatjes, plankjes en kastjes langsging die nog moeten, bedacht ik een hele volle plank... 
De collectie kleden..
Namelijk de enorme stapel tafelkleden en toebehoren die in de kast liggen. Deze hebben we in de loop der jaren verzameld omdat we zijn gewisseld van een ronde tafel die ook ovaal kon zijn, naar een langwerpige tafel die zeer lang kan worden (max 1.60m).

Dus we hebben ronde, ovale, vierkante, langwerpige kleden en zeer lange langwerpige kleden. Er lagen ook nog bijpassende servetten, aantal kerstkleden, een zwarte kussenhoes (bank), pannenlappen en een speelkleed wat je om de tafel knoopt.
 
Besloten dat er een aantal kleden meteen wegkunnen - van plastic, van papier, met vlekken die er niet meer uitgaan en ook niet meer voor de lappenmand te gebruiken zijn.
Dan een stapel die we niet meer gaan gebruiken en als speelkleed of voor lapjes gebruikt kunnen worden - op de trap naar boven gelegd.
En er zijn een aantal kleden + bijpassende servetten die terug naar mijn moeder gaan, omdat ik daarover niet wil beslissen... Ik heb ze in de doos 'overleg met mam' gedaan bij het zilveren bestek (zie blog dag 13 - keukenlade).
En de pannenlappen heb ik in de keuken opgehangen - staat heel leuk! :-)

Daarna alle kleden weer op de plank  gelegd en dan ziet het er zo uit:

De plank was propvol en zo ziet het er nu uit! 


woensdag 21 november 2012

Dag 13 - keukenlades


De woensdag is mijn parttime dag. Dus tijd om op te ruimen. Maar.... eerst alle hoekjes en plekjes even nalopen die ik al gedaan heb, dus het hoekje achter de deur, maar 1 vestje richting trap verhuisd en 1 tijdschrift in de lectuurbak gelegd - check. En dan het aanrecht - die had ik vanmorgen al opgeruimd na het ontbijt maken - check, papierbak geleegd in de papiercontainer buiten - check.

Maar dan de eettafel... die ga ik nu maar even doen.

Hoe krijgen we het voor elkaar om dat weer zo te laten opstapelen....

Heel veel oud papier richting papierbak, boeken bij de boeken, iPad naar zijn plekje, huiswerk naar zijn plekje, voucher voor concert en kaart van Postcrossing in het kaartenrek en ... Klaar!

Maar ja, dit is niet wat ik van plan was qua opruimen vandaag... dat is namelijk de besteklade. Er ligt vananlles wat er niet in hoort, dus.... aan de slag.

Ik heb ooit het zilveren bestek van mijn oma gekregen en dat is steeds mee verhuisd, maar we gebruiken het nooit... En het bestek van de kinderen, wat doen we daarmee... Vanmiddag met mijn lief samen alle onbegrepen stukken maar even langs gaan en samen beslissen dan wat er mee gebeurt, naar de kringloop of in het ronde archief ...


Zat dit allemaal in die lade...?
Verroeste en/of kapotte spullen gaan sowieso meteen de prullebak in. En als ik dan toch bezig ben, doe ik ook meteen maar even de ander lade. Daar lagen nog zaken in die hoorden bij de andere kant en vice versa overigens.

Ook maar meteen een pan en deksel, twee borden (stuk) en de oude, versleten broodplankjes van de kinderen weggedaan.... om die laatste moest ik wel even slikken...


En zie hier twee mooie lades: 

dinsdag 20 november 2012

Dag 12 - hoera een papiercontainer!

Hoera, de papiercontainer is geleverd!

Mijn wijk doet mee aan een proef met papier ophalen. Tot nu toe deed de school dit 1x per maand en kreeg dan de opbrengst van het papier.
Het RMN wil graag de ophaal wagens vaker kunnen inzetten, dus wilde men een pilot doen met papiercontainers (zie blog over dag 6). Om de school tegemoet te komen, zullen er een week per maand hele grote papiercontainers bij de school staan waarin je ook je papier kwijt kunt. Deze opbrengsten zijn dan voor de school.

Er zijn ook wel milieu straatjes in mijn wijk voor glas en papier (ondergrondse containers) maar dat werkt alleen voor plat papier als tijdschriften etc.


En gisteren kwam hij dan eindelijk.... ik heb hem meteen op z'n nieuwe plekje gezet.
Zoals je kunt zien was het koud vannacht...

Alle kranten en ander papier zijn vanmorgen in de container gegaan. De keuken knapt ervan op, want nu kan ik veel regelmatiger de papierbak die daar staat legen. Dozen en ander groot materiaal kan er natuurlijk meteen in - plat gemaakt.
 
Het enige nadeel dat ik nu kan bedenken is dat hij maar 1x in de 4 weken wordt geleegd en met onze hoeveelheid papier zal ik toch nog naar de vuilstort moeten óf de container bij school gaan opzoeken.Ik weet zeker dat de papiercontainer en ik hele goede vrienden zullen worden !!

maandag 19 november 2012

Dag 11 - Digitale contacten

Vandaag is het mistig buiten, rond ons huis, de auto, de school, het werk....
Maar thuis ging alles prima, de kinderen werden uit zichzelf wakker, dochterlief dacht na over wat ze aandeed en hoe ze haar haar ging doen, omdat ze naar de Sport-BSO gaat en daar wou ze in de klimboom, dús... "Geen rok, maar een broek en die bloem-speldjes kunnen echt niet, mam, wat als ik ze kwijt raak in de Klimboom?!". De speldjes heeft ze net nieuw van Sinterklaas gekregen, vandaar :-). Ze hebben hun typecursus gedaan en muziek geoefend. En we waren op tijd op school! 
Scarabee
Zoonlief was wel  een beetje nerveus, want hij mocht vandaag voor het eerst naar de Scarabee groep. Dit is 1 ochtend in de week les voor (hoog)begaafde leerlingen en dat was natuurlijk heel spannend, maar wel super leuk!

En dan mijn 365 dagen opruim project. Het is alleen wéér niet in mijn eigen huis een opruim-actie...

Want ik heb mijn digitale contacten opgeruimd/bijgewerkt. Dat schept veel rust!

Nu hoef ik niet meer verzenuwd op zoek naar een mailadres in oude mailtjes, een postcode als ik een kaartje wil sturen of mijn moeder te bellen voor een telefoonnummer...
Nee, de hele familie en vriendenkring staan keurig in mijn mailbox bij Contacten, met het juiste (mail)adres, de juiste (mobiele) telefoonnummers en daarmee ook meteen in mijn telefoon. En die heb ik altijd bij me. Heerlijk gevoel!

zondag 18 november 2012

Dag 10 - tuin winterklaar gemaakt

Vandaag de tuin van schoonmoeders winterklaar gemaakt. Dus wel opgeruimd, maar niet thuis...
Lekker geen regen, al het blad weggewerkt, gesnoeid, onkruid gewied en dat gaat super met de hele familie die meehelpt.

Met de kinderen terug naar Nieuwegein om naar het concert van Popkoor Amazing te gaan kijken in theater De Kom. Erg leuk gedaan! En nog leuker, komende woensdag ga ik naar de repetitie en hoor dan of ik 'op het koor' mag. Spannend...!

Toen weer terug naar schoonmoeders en lekker met z'n allen eigengemaakte kroketjes gegeten!
Gezellig hoor!!