zaterdag 23 februari 2013

Dag 107 - (Eten uit) de voorraadkast


Ik heb me voorgenomen om 1 keer per week boodschappen te doen, zodat ik niet elke dag hoef én ik niet in de verleiding kom om aanbiedingen, chips, snoep, koek, etc mee te nemen. Dat scheelt enorm in het wekelijkse bedrag aan boodschappen.
En gisteren dacht ik "wat heb ik eigenlijk in voorraad...?"
Mooi excuus om de voorraadkast weer eens onder handen te nemen. ;-)
Dus ik heb alles eruit gehaald en toen bleken we best veel voorraad te hebben, maar het is wel eens meer geweest.... ;-)

Daarna alles weer netjes in de kast gezet. Heerlijk als ik weer overzicht heb, en het fijne is... We kunnen vaker uit de voorraadkast eten. Volgende week betrek ik inhoud van de vriezer erbij. Dan kan die binnenkort ontdooid worden ;-)

Deze week eten we met producten uit de voorraadkast: couscous/rijst (couscous blijkt niet Glutenvrij), bami/mihoen (bami is niet Glutenvrij), bloemkool-ovenschotel en Zweedse balletjes 'Ikea'. 
Ik heb hiervoor de verse producten in huis gehaald voor €43,25 , zaten ook wel andere dingen bij als yoghurtdrink, melk, eieren, brood, vleeswaren, tandpasta enzo. Maar dus ook de groente, vlees en aardappels.

vrijdag 22 februari 2013

Dag 106 - kledingkast én dank!

Vandaag is mijn kledingkast aan de beurt,  ik bleef het maar voor me uitschuiven. Maar het is echt nodig...

Maar eerst iets anders. Ik zag net tot mijn verbazing dat mijn blog al meer dan 10.000 keer is bezocht. Ik had dat nooit verwacht, want wie zou nou mee willen lezen over hoe ik mijn huis opruim...?
Maar blijkbaar dus wel en dat vind ik súper leuk!!
Daarnaast heb ik via mijn blog een aantal aardige en lieve vrouwen leren kennen, ook buiten het bloggen om. Daar ben ook blij mee!
Dus hierbij dank voor de aandacht, het meelezen en de lieve berichten die ik krijg!!
Ik ga gewoon door hoor, maar ik wou het even met jullie delen.


Goed, terug naar mijn kleding. Het was hoognodig hier eens doorheen te lopen. Ik heb niks weggedaan, maar ben wel een aantal dingen tegen gekomen die ik zou willen maken in een andere kleur, of vérmaken tot iets anders, maar daar moet ik eerst de naaicursus voor gaan volgen van ByMiekk...
Tot die tijd gaat alles weer terug in de kast ;-)

Wat een rommeltje, geen wonder dat ik
nooit het truitje kan vinden dat ik zoek...
En hier lijkt niets te liggen.
Is de was al klaar...?
Zo valt het best mee op die mooie stapeltjes.
De rechterstoel zijn dingen die moeten hangen...
Zo, alle broeken en truien bij elkaar.
Sportspullen heb ik bovenin gelegd,
dat scheelt ruimte.
Alle vestjes en bloesjes zijn opgehangen.
Alles ligt gesorteerd, op kleur. Nu kan ik alles weer vinden!

donderdag 21 februari 2013

Dag 105 - onderdak voor een rijstkoker...

In de keuken gaat het goed met opruimen!
Bijna alle kastjes zijn gedaan, behalve de draaikastjes met pannen en dergelijke.
Gisteren heb ik alle kastdeurtjes lekker een sopje gegeven, alle handvatjes ook en hij blinkt ons weer tegemoet!
Manlief heeft als kerstcadeau iets mogen uitzoeken en heeft - in overleg - een rijstkoker gekozen. 't Leek ons handig, dan is dat 1 pan minder op het fornuis en met een glutenvrije eter in huis kan dat soms zéér handig zijn.
Vorige week kwam hij binnen en het was een enorme doos. Op het menu stond geen rijst tot in het weekend. Hij werkt super goed.
Maar ja, waar laat ik dit enorme apparaat...? Niet in de doos, dat is echt zó onhandig.

En als ik de keuken in gedachten rond ga, denk ik hij kan in het draaikastje onder het aanrecht!
Even gefatsoeneerd en gekeken of hij erbij past.
En ja hoor - hij past!!
Mooi, weer een klusje dat ik kan afstrepen van de lijst!

Hé wat leuk, zie ik daar onze oude fondue pan? Dat aten we vroeger altijd met mijn verjaardag. Die traditie gaan we dit jaar maar eens in ere herstellen!woensdag 20 februari 2013

Creatief - gestreepte sjaal (start)

Sinds kort ben ik gestart met breien en maak ik dingen voor de familie. Een kringelsjaal voor dochterlief, een paarse sjaal voor mijn moeder en nu is zoonlief aan de beurt.
Hij heeft het breiblad Bergère de France doorgekeken en iets uitgezocht. Die sjaal vond hij leuk. En kon ik dan meteen de trui erbij maken...?
Euhm, oké .... Leuke uitdaging, toch?

Ondertussen ben ik al een aantal keer overnieuw begonnen met de sjaal, omdat ik voor het eerst tricot brei en een foutje ergens in naald 2 ontdek, de katten ermee aan de haal gaan of steken die zijn gevallen die ik niet meer goedkrijg...
Het is, met naald 3mm, 6 boordsteek 1/1, 49 tricot, 6 boordsteek 1/1, strepen van 4 naalden in grijs en zwart. Wat een gepruts en getel.

Maar goed, gisteren ben ik er weer mee gestart en nu lukt het eindelijk. Ik heb voor de zoveelste keer de 61 steken opgezet en 6 naalden gebreid. Vanavond ging ik ermee verder. Ik kon zelfs een stukje terug breien toen ik verkeerd had geteld. Dus ik kán het wel, ik moet alleen héél erg concentreren en niet afgeleid worden door bijvoorbeeld onze kater Bink, die aandacht wil. Hij komt dan heel gezellig 'plak' tegen me aanliggen, maar dan lukt breien niet meer...

Ik heb net gekeken hoeveel naalden het moeten worden - slik - 612 naalden (1.60m). En ik heb er nu in totaal 16 gedaan....
Ik zou het graag afhebben voor z'n 10e verjaardag op 12 april as.... Liefst ook de trui. Maar of dat op dit tempo lukt...?

Dag 104 - Hoe schoon is jouw wasmachine?


Mijn wasmachine heeft de nare neiging om volgebouwd te raken.
Met spullen die uit de droger komen en 'even' opgeruimd moeten worden.
Met de inhoud van de (broek)zakken van de kinderen.
Met riemen die nog om ene broek heen zaten of koordjes die ergens weer in of juist uit moeten....
Het stof uit de droger (van het stofrooster of hoe dat ook heet..) voor het in de prullenbak verdwijnt.
En met wit en bont waspoeder, vloeibaar wasmiddel, vlekkenverwijderaar, wasverzachter, bakje met knijpers en een BettyBal (voor lingerie).
Kortom vol!

Ik heb bij Ikea vorige week een héle grote bak gekocht en daar staat nu alles in. Ik heb de droger en wasmachine even lekker schoongemaakt, het stof dat ertussen valt zelfs weggehaald... Grond schoongemaakt, prullenbak geleegd, emmer waar het water uit de droger in gaat geleegd. En toen kon de nieuwe Bak op z'n plaats.
Náást de wasmachine en droger, die lekker schoon zijn en zonder spullen erop zijn -ha!

dinsdag 19 februari 2013

Dag 103 - Liefde is....de lekkende kraan maken

De oude kraan ligt en
ziet er een beetje zielig uit...
De nieuwe kraan glanst en is gemonteerd!
Liefde is.... de lekkende kraan maken!

Ter voorbereiding heb ik het gootsteenkastje leeg- en schoongemaakt. Zo, nu kan hij er bij!
Manlief ging aan de gang om te kijken of de lekkende kraan te maken was of vervangen moest worden.
Helaas - de kraan is niet meer te maken, het rubbertje is kapot en we blijken héél veel kalk verzameld te hebben in de oude kraan.
Nieuwegein staat daar wel om bekend trouwens.
Nou deed deze kraan al ruim 15 jaar dienst, dus...  er komt een nieuwe kraan. Manlief ging op zoek en vond een mooie.
Hij lijkt verdacht veel op de oude - haha!

De keuken ziet er meteen anders uit met zo'n mooie nieuwe glimmende kraan. En een bijkomend voordeel is dat het drup-geluid niet meer te horen is....

Dit was klus 29 op de lijst (zie dag 90).
Heerlijk als er een actie doorgestreept kan worden!

maandag 18 februari 2013

Dag 102 - kleine klusjes

Afgelopen weekend deden manlief en ik kleine klusjes.
Glas en papier naar de stort, salontafel opruimen, wassen draaien, droger en vouwen.
En de lampen boven de eettafel moesten worden vervangen. 't Zijn gewone peertjes en kater Bink ontdekt feilloos wanneer er eentje bijna stuk gaat... Hij gaat op de achterpoten staan, snuffelt even en tikt dan met z'n poot... Lampje is stuk.... Hoe doet 'ie dat..?
Zaterdag zat ik erbij met de krant. Ik had de lamp aangedaan (nog maar 3 van de 5 lampjes deden het... Bink komt op tafel, pikt een lamp uit en tikt - ja hoor kapot. Ik denk dat hij de bijna kapotte lamp hoort sissen, want dat geluidje was daarna weg ;-)
Dus de hoogste tijd voor nieuwe lampen. Ook maar meteen nieuwe lampen voor in kamer van dochterlief, boven de salontafel en een voorraadje voor in de afzuigkap in de keuken.
Ik heb ze gehaald met zoonlief in de bouwmarkt - leuk uitje!
Manlief heeft daarna alle lampen overal vervangen.

Dan nog de nieuwe keuken-vaatdoeken gewassen, gevouwen en in de kast gelegd. Alle oude doeken worden poetsdoek...

En omdat het aanrecht zo lekker leeg is, was er ruimte om het gootsteenkastje met schoonmaakmiddelen leeg en schoon te maken. Dan kan manlief hopelijk vandaag de lekkende kraan maken...zondag 17 februari 2013

Creatief - lila /paarse sjaal

Hij is af!! De lila/paarse sjaal.
Ben er heel blij mee. Hij is niet perfect en kan zeker beter. Maar als eerste project ben ik er zeer tevreden mee!
De sjaal is breed, lang (1m66) en lekker warm!


Dag 101 - keukenlade (waar zijn de pleisters?)

Dochterlief had haar vinger bezeerd, zelfs zo erg dat er een pleister nodig was. Maar toen ik de lade opendeed zag ik dit...
Ja, waar zijn die pleisters dan..?
Oké, nou weet ik altijd alles wel te vinden, want ik weet wáár het ligt, maar om het dan hier uit te halen? Dus... mijn klusje van vandaag is  - buiten de pleister plakken en een kusje erop geven ;-) - deze lade opruimen.
Ook na de opruimsessie, waarbij alle doosjes thee in de theedoos zijn verzameld en alle ziek-spullen in de oranje tas, ziet het er zo uit..

Hij is nog steeds vrij vol, mmm, kan er nog iets uit? Nou ja, waarom heb ik nou stroop en ricola-potjes gewoon teruggezet?? Die gaan in de voorraadkast.Zo dat schept ruimte en overzicht. En Bink is het met me eens! Die kwam even neuzen -hihi- rechts op de foto zie je hem nog net...