zaterdag 23 februari 2013

Dag 107 - (Eten uit) de voorraadkast


Ik heb me voorgenomen om 1 keer per week boodschappen te doen, zodat ik niet elke dag hoef én ik niet in de verleiding kom om aanbiedingen, chips, snoep, koek, etc mee te nemen. Dat scheelt enorm in het wekelijkse bedrag aan boodschappen.
En gisteren dacht ik "wat heb ik eigenlijk in voorraad...?"
Mooi excuus om de voorraadkast weer eens onder handen te nemen. ;-)
Dus ik heb alles eruit gehaald en toen bleken we best veel voorraad te hebben, maar het is wel eens meer geweest.... ;-)

Daarna alles weer netjes in de kast gezet. Heerlijk als ik weer overzicht heb, en het fijne is... We kunnen vaker uit de voorraadkast eten. Volgende week betrek ik inhoud van de vriezer erbij. Dan kan die binnenkort ontdooid worden ;-)

Deze week eten we met producten uit de voorraadkast: couscous/rijst (couscous blijkt niet Glutenvrij), bami/mihoen (bami is niet Glutenvrij), bloemkool-ovenschotel en Zweedse balletjes 'Ikea'. 
Ik heb hiervoor de verse producten in huis gehaald voor €43,25 , zaten ook wel andere dingen bij als yoghurtdrink, melk, eieren, brood, vleeswaren, tandpasta enzo. Maar dus ook de groente, vlees en aardappels.

4 opmerkingen:

 1. Dat klinkt als niet veel geld. Heerlijk gevoel hè, weten wat je aan eten in huis hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb veel meer voorraad, maar twee keer jaar werk ik die weg. Een maand voor de kerst en een maand voor we op vakantie gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik schrijf vaak (lukt niet altijd) een weekmenu voor de komende 7 dagen. Dan kijk ik eerst in vriezer, koelkast en vooraadkast wat wij hebben, stel er maaltijden uit samen, en schrijf dat in de agenda. Dan zet ik gelijk op de boodschappenlijst wat wij nog nodig hebben voor de resterende dagen. Af en toe dan een restjesdag met resten uit de vriezer. En zo hou ik het aardig in de perken.

  43 Euro is een te overzien bedrag. En men heeft natuurlijk altijd verse dingen nodig: groente, en fruit, etc.

  En inderdaad wat zit er in verschrikkelijk veel voedsel gluten verstopt. Althans het "voorbewerkte" eten. Zelf ben ik erachter dat ik stukken beter functioneer zonder gluten, en ik probeer het waar mogelijk te vermeiden. Maar dat is best lastig. Het makkelijkst zou zijn als ik het gemaksvoedsel uitban en alles "from scratch" doe. Maar daar zit veel tijd in...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja je voorraadkast leegmaken.geeft veel ruimte. Ik heb altijd van alles een ding op voorraad en als ik het opmaak schrijf ik het op mijn boodschappenlijst werkt ook wel prettig moet ik zeggen. Hier is maandag de vriezer ook aan de beurt :D

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn blog!