zaterdag 18 mei 2013

Dag 192 - slaapkamer opgeruimd

De ouderlijke slaapkamer in ons huis wordt (helaas) gebruikt als opslag voor allerlei zaken. De winterjassen die nog gewassen moeten worden, alle wasgoed (in 4 manden op kleur - wit, geel/rood, blauw/groen, zwart), tasjes met 'uitzoek'spullen, zwemtas die weer gevuld moet worden als de was klaar is, strijkgoed dat uitgezocht moet worden, lege schoenendozen, plastic tasjes en andere dingen.

Manlief had vroege dienst en ik was - door een kind wat niet meer kon slapen om 6.30u - ook vroeg  wakker. Dus ik heb de slaapkamer opgeruimd.
Alle doosjes en tasjes zijn van de grond en opgeruimd. Alle was is uitgezocht - er draait er al zelfs al een. 't Strijkgoed uitgezocht en opgeruimd. De doos lego die er half april 'even' was neergezet naar zn plekje gebacht. De jurken van dochterlief die iik wil bewaren maar die ze niet meer past (quilt mteriaal...) netjes opgevouwen en voorlopig nog even 'geparkeerd'.)
En ik was net begonnen aan de luxaflex ontstoffen, maar die klus bewaar ik tot een later tijdstip. Eerst koffie...  ;-)

Maar goed, nu kan ik weer mijn slaapkamer inlopen zonder me te ergeren aan alle zooi die er stond!! En ik zou nu gewoon op de crosstrainer kunnen als ik dat wil... nee, ook daaroor is het iets te vroeg.

Ook de overloop nog even opgeruimd. Een puzzel bij de andere puzzels, de ochtendjassen op hun plek, heel veel schoenen van mijzelf weer IN de kast... En de tas met negatiieven toch maar even op de slaapkamer gezet - die kunnen bij de andere negatieven. Maar ook daarin heb ik nu geen zin.
Zo, ook de overloop is weer toonbaar.

En nu koffie!

Fijne zaterdag!

vrijdag 17 mei 2013

Dag 191 - algemeen opruimen

Spullen die we met de hele familie de hele week negeren ruim ik meestal op donderdagavond of vrijdagmorgen op. 
Gisteravond kwam het er door de slofjes niet helemaal van. 
Dus vanmorgen verder, alle spullen van de eettafel opgeruimd, vuile vaat verzameld en de vaatwasser aan gezet. Aanrecht opgeruimd, brood in de vriezer gedaan, lege kratjes opgestapeld, papierboel op 1 plek verzameld... 
Alle inplakspullen (foto) zitten ondertussen in de computerkast. 
Alleen nog een tas met foto negatieven, tja, alles of een gedeelte behouden.. Nog even over nadenken
Dingen van de kinderen in hun lade, tasje met wol nog in m'n kast gezet. Schilderijen die een nieuw plekje nodig hebben, ook de lectuurbak is - nog niet uitgezocht - alvast op de nieuwe plek gezet...
Ja, zo kan het er weer mee door!

En me toen op de kinderen geconcentreerd, want dochterlief ging voor haar juf viool spelen dus daar moesten de spulletjes voor verzameld worden én op school hadden ze vilt of stofjes nodig... Mamma hebben we dat? Tuurlijk lieverd. Ze is helemaal blij met de slofjes, ze passen gelukkig en heeft ze mee om de juf te laten zien...
En zoonlief wou graag wol om pompons te maken..Mamma, mag dat? Tuurlijk lieverd.... ♥♥♥
En nu ben ik onderweg naar t werk. 
Fijne vrijdag!


donderdag 16 mei 2013

190 - op de valreep...

Toch nog een berichtje vandaag... een klein opruim dingetje, dat de hele avond heeft geduurd..
Vanavond heb ik 1 doos weggewerkt - het was een knutselset 'maak je eigen kindersloffen' - ze zijn heel leuk geworden al zeg ik het zelf.... Heb ze aan zitten passen want er was (zoals altijd) te weinig wol... maar daar had ik rekening meegehouden!

De doos is plat en bij het oud papier en de overgebleven spulletjes opgeruimd.

Ik heb vast morgenochtend een dochter die heel blij zal zijn!

woensdag 15 mei 2013

Dag 189 - metamorfose...

Oke, dus zo was het... 
Strijkplank, Gaatjeskist, lamp, keyboard, gitaren en versterkers, buffetkast, wijnkastje, lectuurbak, kratjes met inplakspullen op doosjes met cd's (bleek net...) en dan het dressoir met stereo en tv.

Ondertussen is de gaatjeskist naar de kringloop, zijn de gitaren + versterkers gewisseld met het wijnkastje en is het keyboard opgeschoven.


En ben ik heel druk bezig alle spullen die in de kast gaan komen in te pakken in doosjes, bakjes en kistjes...Zelfs in de vensterbank in de keuken kom ik knutselmateriaal tegen...
En ik heb alles vanonder de salontafel verzameld. 
Zou ik nou alles hebben? Nee... Wol in laatjes...;-) 

We hebben geschoven en nog eens geschoven. Ja, nu staat het goed!

Dan gaan we inrichten. Joepie!!
 Beetje jammer dat het zo'n samenraapsel van bakjes is, maar dan hou ik 'ruimte voor verbetering' ;-)

Zo, alles zit erin!! Hij is gewoon bijna vol - hihi.

Zo is het geworden in de woonkamer. 

En nu samen koffie drinken. dinsdag 14 mei 2013

Dag 187+188 - eettafel...

Ook al ben ik over de helft van mn project ..... Pauze voor Applaus ;-) .....

De eettafel blijft een kleefplek. 
Een hele logische hoor, want de eettafel is het centrum van ons huis. 
We eten er niet alleen ontbijt, lunch en diner, we drinken er ook koffie, bespreken de wereld, gevoelens en gebeurtenissen, pakken er de nieuw gekochte spulletjes uit, knutselen, tekenen, schrijven kaarten en brieven, etc....

En dan eindigt hij vaak zo:

Omdat zoonliefs plek steeds meer wordt volgebouwd, werd het tijd voor actie! Dus gisteravond en vanmorgen vroeg aan de slag..
En vanmorgen toen ik wegging was het zo:
 Er is nog ruimte voor verbetering, maar die tijd had ik niet en hij kan nu weer gewoon normaal zitten ;-)

Tot morgen! Dan laat ik de nieuwe situatie met de kast zien! Ik ben zó benieuwd hoe het wordt en of het m'n spullen er allemaal inpassen ;-)

zondag 12 mei 2013

Dag 186 - ruimte maken...

Komende woensdag gaan we de nieuwe kast ophalen, maar daarvoor is ruimte nodig... 
Dus de hoek leeg en schoon. Dan kunnen de gitaren verhuizen.

En schuift het keyboard op. 
Dan nog de gaatjeskist leegmaken... 
Maar daar heb ik twee planken van de inbouwkast voor nodig...  Die dus leeggemaakt en daar alle plakboeken in opgestapeld. Er missen nog een paar vakanties en jaarboeken. Die ga ik de komende tijd maken. Leuk!

Want het is enig om alle jaren terug te zien! De kinderen vinden het geweldig!