zaterdag 1 juni 2013

Dag 207 - vrij

Wat een heerlijk vooruitzicht, een vrije dag van het opruimen en dat heb ik nodig om het vol te houden.

Dus... Ik heb net met vilt gewerkt en twee boekenleggers gemaakt, daarna het vilt en de naaidoos opgeruimd, dat dan weer wel ;-)
Nu zitten we bij judo aan de dubbelfris en cappuccino en gaan straks frietjes eten in City Plaza. Gezellig!!

Fijne zaterdag!

vrijdag 31 mei 2013

Dag 206 - hoera - het opruimrondje gaat lekker vlot

Het fijne van je huis bijhouden is dat als je 'even' snel moet opruimen omdat bijvoorbeeld... je ouders al om 10u komen oppassen (erg lief!) omdat de kinderen geen school hebben vanwege meester/juffen-opleidingsdag.... het dan ook heel snel klaar is.

Vanmorgen in een uur door de serre, woonkamer en keuken heen gezwiept. Eettafel, salontafel en het zithoekje in de serre opgeruimd, alle oude kranten in de papierbak, de vaatwasser gevuld en aangezet, het aanrecht opgeruimd en alle kinderboekjes en -tijdschriften bij elkaar geraapt. Ontbijt gemaakt voor mij en de kinderen..

Dus toen manlief thuis kwam voor zijn pauze (gebroken dienst) en ik naar t werk ging, was het huis helemaal klaar voor mijn lieve ouders die met de kinderen gaan lunchen (dan is manlief al weer naar t werk) en bij ze blijven tot ik uit mn werk thuiskom.

Fijne vrijdag!

donderdag 30 mei 2013

Dag 205 - waar laat ik al de patronen..?

Sinds ik bezig ben met breien en haken ben ik ook leuke patronen aan het verzamelen. In het begin
 'voor later', nu nog steeds voor later, maar ook om meteen te haken of breien.
En al die patronen liggen op stapels in de hobbykast maar ik heb geen idee meer wat ik wel en niet - bemerk wel een sterke voorkeur voor knuffel-patronen :-)
En dan wil ik eigenlijk bij de gemaakte patronen een foto van hoe mijn versie dan geworden is.
Eigen patronen staan in m'n schetsblok en daar blijven ze ook in.  Daar plak ik de foto gewoon bij.

Door het opruimen van administratie kwamen er ordners 'vrij' dus daarvan ben ik er nu een aan het vullen met de patronen. 
Nu alleen nog iets bedenken voor het briefpapier, te kleuren kalender en kleurplaten, want daar kan ik natuurlijk geen gaatjes in maken. Oh ja, die ca 50 plastic inschuifmapjes (bulk is goedkoper - hihi) kan ik daar mooi voor gebruiken!

Ja, zo komt er weer overzicht! De ordner in de kast en het is meteen een stuk opgeruimder. Alleen  zo'n witte map is helemaal niet gezellig...  Daar bedenk ik wel wat op.

Ben benieuwd of ik de enige ben die hiermee 'worstelt'?
Wat is jullie papieren-systeem voor hobby of administratie? 

woensdag 29 mei 2013

Dag 204 - frituurpan + kastje

Het stond al een tijdje op het lijstje, de frituurpan + kastje schoonmaken... en vandaag kwam het ervan. Ik heb vergeten een voor-foto van de frituurpan te maken, gelukkig dacht ik er aan bij het kastje.... 
 
Samen met manlief heb ik alles ontvet, nog eens ontvet, bakken leeggemaakt en ook ontvet. 
Eigenlijk denk je daar niet bij na bij een frituurpan, maar alle rommel zakt naar de bodem... yak!
Maar nu ziet hij er weer lekker fris en schoon. De volgende keer zullen de frietjes vast lekker(der) smaken.


Ook het kastje zag een sopje en oogt nu weer prima.

Dus alles er weer in  en we zijn er content mee. 

dinsdag 28 mei 2013

Dag 203 - aanrecht + kookworkshop

Het aanrecht zag er uit alsof er een bom was ontploft...
Want als je je tas leegmaakt en niet opruimt, je kinderen doen hetzelfde, de frituur staat er want die moet schoongemaakt, je eet een broodje knakworst na de avond4daagse en ├ílle sausjes gaan wel uit de koelkast maar er niet meer in... Dan staat het vol!

Nu niet meer, we hebben weer een keurig aanrecht! (helaas geen foto)
Verder heb ik de was uit de droger gehaald, uitgezocht en gevouwen en de gewassen was in de droger gedaan (dan heeft zoonlief morgen weer sokken die bij elkaar passen :-) Gisteren was het een beetje raar, met een groene en een blauwe sok... hihi

Verder dan dit qua opruimen zit er vandaag niet in...

Want ik ben nu op mn werk en meteen na mn werk ga ik met mijn moeder, een vriendin van haar en mijn schoonzus een Italiaanse kookworkshop doen! Dit was het cadeau voor mn moeders  verjaardag van haar kinderen (mijn broer, ikzelf en onze partners).
Ze had laten vallen dat ze wel een graag zelf pasta wou leren maken. Dat hadden we onthouden en dat gaan we dus vanavond doen. En daarna gezamenlijk opeten natuurlijk!

 
Fijne dinsdag!

maandag 27 mei 2013

Dag 202 - klein klusjes

Vanmorgen het aanrecht opgeruimd en de eettafel van hobbyspullen ontdaan... :-)
Verder komt er niets van opruimen, want na 't werk ga ik meteen door voor het lopen van de 1e avond van de avond4daagse.

zondag 26 mei 2013

Dag 201 - High tea

Vandaag ga ik met de kinderen naar Amersfoort waar we een Glutenvrije HighTea gaan doen, verzorgd vanuit de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV).

Dus verder geen opruimsessies, maar genieten met mijn kids!

Fijne zondag.