donderdag 30 mei 2013

Dag 205 - waar laat ik al de patronen..?

Sinds ik bezig ben met breien en haken ben ik ook leuke patronen aan het verzamelen. In het begin
 'voor later', nu nog steeds voor later, maar ook om meteen te haken of breien.
En al die patronen liggen op stapels in de hobbykast maar ik heb geen idee meer wat ik wel en niet - bemerk wel een sterke voorkeur voor knuffel-patronen :-)
En dan wil ik eigenlijk bij de gemaakte patronen een foto van hoe mijn versie dan geworden is.
Eigen patronen staan in m'n schetsblok en daar blijven ze ook in.  Daar plak ik de foto gewoon bij.

Door het opruimen van administratie kwamen er ordners 'vrij' dus daarvan ben ik er nu een aan het vullen met de patronen. 
Nu alleen nog iets bedenken voor het briefpapier, te kleuren kalender en kleurplaten, want daar kan ik natuurlijk geen gaatjes in maken. Oh ja, die ca 50 plastic inschuifmapjes (bulk is goedkoper - hihi) kan ik daar mooi voor gebruiken!

Ja, zo komt er weer overzicht! De ordner in de kast en het is meteen een stuk opgeruimder. Alleen  zo'n witte map is helemaal niet gezellig...  Daar bedenk ik wel wat op.

Ben benieuwd of ik de enige ben die hiermee 'worstelt'?
Wat is jullie papieren-systeem voor hobby of administratie? 

5 opmerkingen:

 1. Systeem voor di papieren?????? Al tig keer aan begonnen maar systeem krijg ik er niet in ik wil teveel heb teveel en weet niet waar ik wat dan weer wil laten. Dus een ongeorganiseerd zooitje bij mij. groetjes jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn naai patronen zitten wel allemaal in ordners en plastic hoesjes maar haken en breien ligt op een stapel op een plank, soms ben ik zomaar weer een hele middag aan het dwalen en vind dan van alles maar doe "niks"
  ja dromen van wat ik allemaal ga maken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor administratie heb ik hangmappen in een archiefkast. Dan kan ik het er gewoon ingooien, als ik eerst gaatjes moet maken en een map pakken en het erin stoppen, dan weet ik zeker dat het niet gebeurt... :-)
  Mijn naaipatronen liggen voorlopig in een bak in de naaikast.
  Mijn haakpatronen zijn bijna allemaal digitaal en staan op mijn laptop en mijn tablet. Maar ik wil er een aantal uitprinten, waar ik die moet gaan laten weet ik nog niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. patronen van het internet verzamel ik niet meer...zoek ikw el opnieuw op. Gekochte patronen gaan per soort in een plastic hoesjes map/ringband per ding dus een voor haken, breien, pop en plank, quilten enz. Die zitten samen in een grote hemabox. Patroon gemaakt en ik denk niet dat ik het nog een keer ga doen dan verkoop ik het patroon of ruil hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook al verschillende keren geprobeerd een systeem in mijn patronen te krijgen, maar het is nog steeds niet gelukt. Ik heb wel ordners waar ze in zitten en nog een stapel met losse die ik nog uit moet zoeken. Het mooiste zou per hobby een map maken met patronen en omdat ik er best veel heb nr. haken 1, haken 2, breien 1, breien 2, enz enz.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn blog!