woensdag 1 mei 2013

Dag 175 - zevenblad in voortuin...

He bah, er zit zevenblad in de voortuin. Ik was een paar weken geleden gestart met een klein stukje, maar gisteren met de kinderen doorgegaan, want we willen de rode zonnebloemen - die ik kreeg via Snailmail - planten.
Na twee uur zwoegen en met super donkere handen van de aarde hebben we de mini zonnebloemen-plantjes geplant (meteen naast de voordeur) en de 'vuurpijlen' waarvan we de bollen tegenkwamen, weer geplant.
Daarna gemengde zaden ingezaaid. Over 6 weken zouden we een vrolijke voortuin moeten hebben.
Morgen nog de rechterkant van de voortuin onkruid wieden en daarna bijhouden ;-)

3 opmerkingen:

 1. Ooo bah zevenblad. Ik weet er hier alles van ik heb het ook in een groot deel van mijn tuin zitten. Er hoeft maar een klein stukje wortel in de grond te blijven zitten en het groeit gewoon weer verder. Grrrr.

  Leuk zonnebloemen. Natuurlijk zien we het eindresulaat nog wel hé

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook hier zevenblad, manlief is er al heel druk mee geweest, maar het enige is eruit trekken en nog eens eruit trekken, je kunt er pesto van maken, maar dat heb ik ook nog nooit gedaan!
  Je en als je niet wilt spuiten is het wieden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wens je veel succes, hier ook zevenblad en het is een drama. Om de paar weken komt de tuinman om de tuin voor te doen en tussendoor doe ik de tuin dus ook nog elke week even snel schoffelen zodra ik het ergens zie, maar sinds 4 jaar is het een ware plaag in de tuin.....

  En als je eraf denkt te zijn krijg je t vanzelf wel weer terug via de buren :(

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn blog!