donderdag 24 januari 2013

Dag 77 - verkleedkist

Omdat de badkamer klaar is, verschuift de aandacht naar een van de kinderkamers. eerst dus de bovenkant van de kast van zoonlief. En nu is dochterlief aan de beurt. Ze helpt zelf mee!

Want op de kamer van dochterlief staat in een hoekje naast de kledingkast
de verkleedkist
En als haar deur openstaat valt het niet zo op, maar als de deur dicht is en je staat in haar kamer rond te kijken naar wat er nog gebeuren moet... ik schrok ervan.


Dus gisteren gingen we aan de slag.
Alles uit die hoek weggehaald en daarna de hele kist leeggemaakt, lekker alles op haar bed gegooid.
Konden we meteen bekijken of zij en haar broer de verkleedkleren en spullen eigenlijk nog wel passen en wat er in zit voor carnaval.... 2 vliegen in 1 klap dus.

Er zit veel té klein spul in, eens kijken wie we daarmee kunnen verbleiden. Wat blijft er dan nog over...? Dat is ook niet veel....

Dan de andere spullen opgeruimd, want er liggen de volgende spullen:
Een Prinsessen-vloerkleed - tja wat doen we daarmee? Iemand interesse?
De doos voor de mini-kerstmarkt met lampjes, nou die mag ondertussen ook opgeruimd worden, meteen maar even doen. Gelukkig alle beeldjes zijn er nog, maar waar zijn die lege 2 gaten dan nog voor? De batterijen misschien...
Allerhande rugzakjes met inhoud voor turnen, gymles. Maar waar is het muurhoudertje (roze hondenbil met staart - hihi) voor de rugzakjes! Aha, daar! Als die weer hangt, kunnen ook de tasjes weer normaal hangen.
Een roze opbergslang (Ikea), maar waar kan die nou toch hangen? In het hoekje bij het raam? Ja dat past, mooi dat vragen we aan pappa. Want dochterlief heeft het helemaal bedacht, als hij hangt, dan kunnen daar fijn alle knuffels in. Dat maakt de knuffel-kist weer wat leger. Dan past het pas nieuw gekochte Babyborn-paard tenmiste... lekkere meid!

Zo, nu ziet het er weer prima uit!


Nu moet ik alleen nog de rode boa maken, een discopak naaien (naden los op het been) en de pieten-mutsen in de kist doen. Want de rest van de pieten pakjes gaat weg. Te oud en versleten. Maar de rode cape van Sint houden we, daar kunnen we vast wel iets anders van maken en de geruite doek van het kabouterpak (was ooit bedoeld als een knapzak) gaat mamma gebruiken als ik het speldenkussen ga maken die hoort bij de naaicrusus van by Miek.

Fijne dag!

4 opmerkingen:

  1. Ha, ha, ha... wat enig! En wat heerlijk opgeruimd, kan me voorstellen dat je daar erg blij mee bent!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lekker opgeruimd zo en ben benieuwd naar je naaikunsten ;-);

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker opgeruimd heerlijk toch. Ik ben benieuwd naar je naaikunsten

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn blog!