vrijdag 10 januari 2014

Wat staat en ligt er op jouw eettafel?

Dit schreef ik gisteren aan het begin van de avond:

Omdat ik de woonkamer leger probeer te maken, zijn twee krukjes - die zeer uitnodigen tot stapelvorming ;-) - vandaag verhuisd naar een kinderkamer.
Maar ja waar moet ik dan met m'n stapels naar toe ...

Even parkeren op de eettafel

Tijd om op te ruimen...

En dan een voor een de dingen oppakken en meteen opruimen!
Postzegels bij de postzegels, briefpapier bij de rest, wol bij de wol, oud papier in de bak. Dat scheelt al een stuk. 

Het wordt al leger...

Dan verder.... 
Met de stapel óp de kist met washitape en losse spulletjes. 
Er liggen magnetische boekenleggers - bij de kleine snail cadeautjes, bankafschrift bij de administratie, Kampioen in de lectuurbak - nou bak... Zeg maar stapel! 

Komt een andere keer aan de beurt..
Mooi verstopt achter de typemachine... Maar die stapel komt een andere keer aan de beurt... 
Verder met de tafel! Het haakboek bij de haakspullen, embossingmal bij de embossingspullen. Hé de groene kaart! Meteen maar even in de auto leggen :-)
Nou 't gaat best goed, dingen maar 1x in je handen hebben en meteen iets mee doen! 
Dan de Oerr kaarten van Rick, hop in z'n lade. Maar waar zal ik de alfabet stickers laten..?
Suzy verleent morele bijstand...
Suzy komt ook even kijken :-) Even kroelen! Oké de stickers... In de stickerbak - logisch -haha. Oh, ook nog metaal stickers, die kunnen meteen mee. 

Nou ik ben er nu toch echt bijna - zucht. Deze grote kaart ga ik versturen, net als de Hundertwasser kaart.
Hundertwasser (rechts)
mijn favoriete kunstenaar!
Oké, post over onze zonnepanelen - oeps indienen vóór 1 december... Hmm, meteen maar even doen! Jeetje, dat was nog geen drie  minuten... Keek ik daar zo tegenop? De flop in mn tas, dan gaat hij morgen op de post (vandaag dus). 
 
Een bakje gevuld met origami gaat in de lade van Tessa (die ze trouwens opruimde in een zoektocht naar haar nieuwe viupen... die uiteindelijk in mn craft-rolkoffer bleek te zitten -oeps! Maar daarmee had ze wel een mooie lade - ha!

Joepie, ik zie de washitapejes al bijna :-)
Toch is opruimen heerlijk met een muziekje, zeker als "All of me" van John Legend op de radio is ;-)
Hmm de Donald Duck familie agenda 2013... Ga ik die nog gebruiken? Even doorgebladerd, maar hij is erg leeg, dus hij gaat bij het oud papier! 
Yes!! Ik zie de masking- en washitapes!!
Mijn collectie :-)
Kerstboompje naar buiten, kleine spulletjes opgeruimd, kranten in de bak - even een eindspurt met de spullen op het witte dienblad. 
En dan...? Ziet de tafel er zó uit!!
Fijn zo'n opgeruimde tafel!
Ben benieuwd hoe lang hij zo blijft... hihi maar voor nu is hij heerlijk opgeruimd.

Aan de heerlijk opgeruimde tafel heb ik daarna de kaarten geschreven én getekend, gebaseerd op LaPlume van Alphonse Mucha. Dit is een onderdeel van mijn ArtJournal Kalender Januari (dag9). Wil je hier meer van zien? Ga dan naar Instagram - ik heet daar Zonnebol. Of kijk op mijn andere blog http://www.ateliereem.blogspot.nl. 
Xxx Emilie

4 opmerkingen:

 1. De tafel blijft altijd een uitdaging.
  Hier liggen: een krant, blikje verf, schuurpapier, viltstiften, haarborstel, muts.....
  Ik ga gelijk opruimen!
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi hier ligt ook al de hele week de tafel helemaal vol. Vorig weekend was ik aan het snailmailen geslagen en dacht er van de week nog wel mee verder te gaan dus alles lekker laten liggen. Het ligt er nu nog zo haha, maar opruimen??? Nee misschien ga ik morgen nog wel even wat doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De tafel, jaaa, ik kijk even naar rechts: een kratje waar zonet nog natte was inzat. Een kindermuts, een kindertablet, agenda, mobiel, een kapotte haarclip, kinderwanten, de krant, agenda, zoutstrooier, een koffielepel, 2 mobielhoezen (eentje niet van mij), een lege envelop (?), een halve doorgebroken wasknijper (??), een potje met een beetje peperduur WC-schoonmaakmiddel dat volgens mijn zus won-de-ren verricht (kom maar op met die wonderen in de wc pot, ik ben er klaar voor - check straks mijn blog voor het resultaat!!!) een fruitpiramide met appels (waar een van de kinderen om een onduidelijke reden een loep tussengedauwd heeft...) en een nieuw boek met nieuwe muts-patronen, dat ik straks met een kopje koffie door wil bladeren. Alleen de laatste twee dingen horen er.

  .... o.k. We zijn inmiddels 5 minuten verder. Alles is weer op z'n plek. Er ging een doekje overheen en de tafel is weer netjes. ☺ Alleen valt mijn blik nu op mijn bureau, en daar ligt naast een hoed (?) en een sjaal en een knuffel een kapotte haarclip, een witte envelop, twee pennen.... Whaaa Het domino-effect slaat toe....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh ja de tafel. Je ruimt het op en de volgende dag ligt er al weer van alles. Een blijvend probleem.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn blog!