dinsdag 5 februari 2013

Dag 89 - opgeruimd hoofd

Vandaag een beetje wonderlijke opruim sessie. Ik heb mijn hoofd opgeruimd...

Erg veel om over na te denken, lijstjes te maken zodat ik dingen los kan laten en overzicht te krijgen.
patroon en wol
Bergere de France
Dan een lijst met creatieve projecten:
Sjaal en trui voor zoonlief
Ondertussen is de wol binnen en het het patroon voor de sjaal kost me wel moeite (al een paar keer overnieuw begonnen), maar ondertussen heb ik een gedeelte van de sjaal af (de onderste 6 strepen....). Omdat het niet helemaal klopt, beschouw ik dit maar als het 'proeflapje'. 't was ook wel nuttig, want dit was de allereerste keer met de boordsteek 1/1. Maar och wat frustrerend als er dan toch weer een foutje insluipt als mijn gedachten wegdrijven, er een kat een knuffel komt halen of een kind iets vraagt. Zo'n goede breier ben ik nog niet, dat ik dat gewoon zonder te kijken of nadenken kan doen. Maar dat komt wel.

Hoofdband en sjaal voor mezelf of om weg te geven.
Ook de lila/paarse wol hiervoor is binnengekomen.
Ik denk dat ik deze eerst ga doen, want dit is 'gewoon' de ribbelsteek en die kan ik - ha!

Beenwarmers voor dochterlief
Voor het eerst een patroon breien, ik ben benieuwd of ik het allemaal 'lezen' kan.

Een wikkelvestje voor mezelf.
Dat is nog wel een uitdaging met allerlei randjes, kraagjes, minderen, meerderen en een satijnen band aan de buitenkant en ik zag dat er een gehaakt iets aan de binnen moet komen. Help, ik kan niet haken...

Kussen vermaken voor dochterlief
De gekregen witte kussenpoes (Sint-surprise) moet een lapjespoes worden. Want er zitten plekken in die zijn gescheurd, dus daar naai ik zwarte 'vlekken' op - met de hand.

Haakpakket uitproberen
En er ligt een kinderhaakpakket (uiltje) te wachten op vrije tijd - om uit te proberen.  Dan moet ik dat eerst maar doen, voor ik aan het vestje begin - ha!

Naaicursus starten
En ik wil eigenlijk ook wel graag starten met mijn naaimachine ontdekken via een naaicursus van By Miek. Ik heb al lapjes stof verzameld voor het speldenkussen, een gewoon kussen en ik zag een super simpele versie van een kussenhoes van een oud overhemd (de knoopjes zijn dan de sluiting).

Teken/schilderproject met mijn moeder
Al heel lang staat de afspraak dat ik een workshop bij mijn moeder (www.jokekoenen.com) kom volgen. Dat heb ik 1x gedaan en dat was super leuk. Toen heb ik een stilleven van oude boeken geschilderd. Nu zou ik graag een dier uitproberen.

Wel heerlijk dat ik zo creatief bezig ben de afgelopen tijd. Want dat heb ik echt gemist!

Zó, ook dit is uit mijn hoofd. Dat scheelt!
 
 

3 opmerkingen:

 1. Zo je heb ook al een hele lijst met dingen die je wilt doen. Ik ken het haha. NU nog even de tijd vinden hé.

  Natuurlijk ben ik heel benieuwd naar als, maar voor al hoe jou het naaien af gaat. Hier de eerste twee lessen (als ik het goed zeg les 3 en 4) afgerond en moet met de volgende nog beginnen, maar heb er nu even geen tijd voor dat komt wel weer :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie lijst!
  Dit zijn leuke projecten. Het zal je vast wel lukken.

  Dat idee om van een overhemd een kussenhoes te maken zag ik ook bij ByMiekk. Ik vond het een geweldig idee. Je moet er maar op komen.

  Fijne brei-avond.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn blog!