dinsdag 27 november 2012

Dag 19 - Weg geven voelt beter dan weg gooien!


De boekenkast wordt leger en leger...

Vanavond ga ik werken aan mijn surprise, morgen ga ik deel 2 van de boekenkast doen....
 
Even een update over de boeken die zondag en maandag zijn uitgezocht.
Want ze krijgen vandaag een nieuwe bestemming.
18 stuks worden weggegeven. Dat zijn o.a. boeken die met baby's en geboorte te maken hebben. Deze gaan naar een collega die met zijn vrouw hun 1e kindje gaat krijgen. Ik heb ze vanmorgen meegenomen, dus ik geef ze straks.

De 14 andere boeken staan op Facebook IkGeefWeg (klik)  en zijn voor een deel al geclaimd door boek-liefhebbers. Ze moeten alleen nog worden afgehaald of verstuurd. Er is zelfs een dame die met spanning afwacht wat er nog meer uit mijn boekenkast tevoorschijn komt, dan komt ze grasduinen. Leuk!

De 4 grote, dikke (kunst)boeken die niet meer 'voor consumptie' zijn heb ik nog niet in de oudpapiercontainer kunnen doen (handig dat die op dit moment juist als proef in onze wijk staan....) 't kraakte vanmorgen vroeg te veel om mee naar beneden te nemen, want ze zitten in een Komo-vuilniszak....

En de kunstboeken waarin ik geen interesse meer heb, staan in een grote tas te wachten op actie. Ik weet eigenlijk niet of ik daar ook iemand voor kan vinden o.a. Van Gogh - mooie grote platen, een serie van 8 kunstboeken uitgegeven door TimeLife  een boek over Griekse Mythologie (Engels), een overzichts-kunstboek en een mooi boek over de kleding van koningin Wilhelmina (boek bij tentoonstelling hierover van een paar jaar terug).

Ik denk dat ik ze vanavond ook maar op Facebook zet, misschien is er een bestemming voor te vinden. 

Maar als iemand die dit blogt leest interesse heeft, kan dat natuurlijk ook :-)


2 opmerkingen:

 1. Wat vlijtig!
  Fijn hè, om een ander blij te maken met spullen die voor jou overbodig zijn geworden.
  Wat ik me afvroeg: die boeken die je bij het oud papier wilt doen, zijn die echt te slecht voor de kringloop?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anita, ja dat voelt zeker goed!
   Ik kan slecht afscheid nemen van boeken, maar boeken met vochtschade zijn niet meer geschikt voor de kringloopwinkel. Maar ik heb bedacht om de beslissing aan hun te laten.
   Groet, Emilie

   Verwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn blog!