maandag 14 januari 2013

Dag 67 - een opgeruimd keukenkastje

Na het strijken gisteren, ging ik de keuken handdoeken en vaatdoeken opruimen. Alleen was dat lastig, ze pasten er niet meer bij... alles lag schots en scheef!

Hé, dit is onderdeel van klus 17 - keukenkasten doorlopen op overbodige spullen. Die doe ik er dan maar meteen bij...
Dús, alles eruit en van de planken af - hé daar staat de bramenjam dus... Lekker!

Overbodig in dit kastje waren de jam, de stickers (inmaak), de theebussen en lege verpakkingen.

Ondertussen meteen de vuilniszak verwisseld, de kranten en oud papier in de bak buiten gedaan (manlief), zoonlief is de statiegeld flessen gaan inleveren en ik heb de plek onder het aanrecht opgeruimd en schoongemaakt.
Nu kan ik er tenminste bij, want dit kastje is boven het aanrecht.



 


Ik heb de planken van het kastje schoongemaakt, de zoetjes bijgevuld, lege verpakkingen weggedaan, de jam + inmaakstickers naar de voorraadkast verhuisd en de theebussen bij de andere thee gezet.

Zo, het past weer!!

Dan iets anders, ik ben enthousiaste jam-maker, maar jammer genoeg heeft de vijgenboom dit jaar wel vijgen aangemaakt, maar heeft de zon niet voor rijpe vijgen gezorgd...
Hopelijk volgend jaar weer.
De bramenjam was een experiment, dus gaat open voor op brood.
Maar er zijn nog 2 potten vijgenjam en 1 pot vijgenchutney (lekker bij kaas).
Dus als er liefhebbers zijn, laat maar weten. (zie bovenste foto links bovenin voor voorbeeld pot).







2 opmerkingen:

  1. Weer lekker bezig Emilie. Ik zat me net te bedenken wat smaken vijgen eigenlijk na volgens mij heb ik het nog nooit gegeten. Nou moet ik bekennen dat ik een tuttebel ben wat betreft eten hoor ;-) Maar waar smaak het naar?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vijgen smaken naar zoete vrucht, maar ik kan het eigenlijk nergens mee vergelijken... Het smaakt overwegend zoet en bevat pitjes, zoals een kiwi (niet qua smaak hoor). Als jam is het 't lekkerste op brood.
      De vijgenchutney is de hartige variant (niet zoet) en daarom zeer lekker bij allerhande soorten kaas.

      Verwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn blog!