zondag 9 december 2012

Dag 31 - Sint spullen, meterkast en Gourmetten

De tweede maand gaat in... En deze zondag staat in het teken van opruimen voor 'het zicht' want we krijgen eters ;-)
Dus de eettafel moet helemaal leeg, we gaan met z'n achten gourmetten - gezellig! Het witte dienblad met de kaarsen kan mooi staan op het kastje naast de tafel - fijn dat dit net opgeruimd is. Alle houten beeldjes erop en klaar is Emilie!
Salontafel was nog leeg, tafeltje naast de bank was nog leeg, het aanrecht wordt gebruikt voor de voorbereidingen voor de gourmet, want ik ben druk aan het snijden, hakken en marineren. Sausjes worden gemaakt door manlief (heerlijke kerriesaus !!) en het huis ruikt heerlijk...
We zijn vanmiddag naar tuincentrum Vaarderhoogt in Soest geweest, hier staat mijn moeder op de Kerstmarkt met haar schilderijen (www.jokekoenen.nl) van 9 t/m 12 december a.s. Ben héél trots op haar! 

En er was ook nog tijd voor klusjes vandaag, want gisteren heb ik bij de Blokker twee leuke manden gekocht voor de petjes, mutsen, shawls, dassen en handschoenen. Manlief was al begonnen met het uitzoeken van z'n petjes en heeft een aantal weggegooid. Wel jammer, want aan elk petje zit een vakantie herinnering... Maar ze waren niet meer te dragen, dus goed dat hij ze heeft weggedaan. Vandaag de dassen, shawls, handschoenen en mutsen gedaan. Het tasje in de meterkast bevat nu alleen de shawls en petjes voor de lente, zomer.
En een curver-bak met deksel voor alle Sinterklaas spullen, zoals boeken, dvd's, spelletjes, verkleedspullen, etc. Alles is verzameld en past in de bak, behalve de Sint-staf... :-)
Tijd om de kerst spullen van zolder te halen - nou morgen dan. Anders staat de hele kamer daarmee vol... ;-)
Hieronder de vóór en ná foto's van de meterkast:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je reageert op mijn blog!