donderdag 31 januari 2013

Dag 84 - kruidenplankjes

En gisteren nog een project in de keuken gedaan. De kruidenplankjes....
Vorig jaar heb ik al een ander kruidenplankje van de muur geschroefd en weggedaan, maar deze plankjes 'bleven'.
Er komen niet zoveel kruiden bij, maar ze gaan ook weer niet zo snel 'op'... Ik gebruik tegenwoordig meer verse kruiden. Dat vind ik vaak lekkerder dan gedroogd.

Ik check de data op de potjes maar eigenlijk is dat onzin, ik vul altijd potjes bij. En zolang er geen schimmel op zit, zijn de kruiden goed :-)En zo is het nu.

Ook de plankjes naast de kast en het hoekje met de houten en plastic keukenhulpen neem ik mee in de opruimbeurt.

Jeetje wat een vet en aanslag zit op alles. Het pikt en plakt, maar nu niet meer!Koek en speculaaskruiden heb ik in overvloed. Die zaten bij het kruidenpakketje + pietenvorm dat ik kocht in de Sinterklaastijd. Ik ga vandaag maar eens speculaasjes of nee, speculaascakejes maken. Daar heb ik zin in en dat ruikt zo lekker in huis!

--- 3 kwartier later ----
Nou het zijn speculaas koeken geworden, want de cakebakjes waren niet stevig genoeg hihi
Geeft niks, het huis ruikt lekker én ze zijn héérlijk!!
Hebben we meteen een leuke traktatie voor de jarige juf van dochterlief.


2 opmerkingen:

  1. Kruidenpotje, maar hier ook tig van die potjes en ik moet je zeggen ik gebruik ze heel weinig. Ik ben zo slechte kok wat dat betreft ik weet nooit wat ik er voor een kruiden in moet gooien. Ik hou me altijd vast aan de (voor mij)standaard kruiden. Als ik dan weer voor een nieuw recept iets koop, kan ik het vaak een tijd later zo weer weg gooien, omdat ik er daarna niets meer mee doe. Ik weet niet waarvoor ik het dan kan gebruiken zeg maar.

    Die koekjes zien er trouwens wel heel lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben gek op kruiden gebruik echt van alles bij alle soorten gerechten ,maar heb ze wel in de kast staan , en een aantal naast het fornuis en ja dat word snel vettig , bij jouw lekker weer alles netjes begrijp ik gr marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn blog!